Tragedija u Bavarskoj

Sudar vlakova u Njemačkoj: Osam poginulih, otvorena istraga

Hina

Reuters

Reuters

Najmanje osam osoba poginulo je a najmanje je 90 ozlijeđeno u sudaru dva vlaka do kojeg je došlo u utorak ujutro blizu Bad Aiblinga, na jugu Njemačke. , Petnaest je osoba kritičnom stanju, a 40 je teško ozlijeđeno

MUENCHEN Uzrok sudara dva vlaka u Bavarskoj u kojem je život izgubilo najmanje osam osoba još nije jasan, navodi policija koja je otvorila istragu i izvijestila da su se vlakovi sudarili na zavojitom dijelu pruge na kojem je dozvoljena maksimalna brzina od 120 kilometara na sat. Među osam poginulih je strojovođa jednog vlaka a za drugim se traga, no ne vjeruje se da je među živima.

Najmanje osam osoba poginulo je a najmanje je 90 ozlijeđeno u sudaru dva vlaka do kojeg je došlo u utorak ujutro blizu Bad Aiblinga, na jugu Njemačke. , Petnaest je osoba kritičnom stanju, a 40 je teško ozlijeđeno.


 U vlakovima je bilo manje putnika nego inače zbog toga što škole na tom području danas ne rade.


Nesreća se dogodila nešto prije 7 sati na liniji Rosenheim – Holzkirchen, oko 60 kilometara jugoistočno od Muenchena. Promet na toj liniji prekinut je kao i promet dvjema lokalnim cestama.




Najmanje osam helikoptera prevozilo je ozlijeđene u obližnje bolnice, a lakše ozlijeđene zdravstveni timovi zbrinjavali su na mjestu nesreće. Tijela preminulih prevožena su na drugu obalu rijeke Mangfall.


»Na mjestu nesreće vide se dijelovi vlakova. Spasioci se penju i izvlače ljude«, prenosi bavarska televizija BR izjave očevidaca po kojima je prvih 10 do 15 metara oba vlaka potpuno uništeno te su oba vlaka djelomično iskliznula iz tračnica.