Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 1
Sutra: 17° 21° 1
21. travnja 2018.
Ipak svojevrsna radna obveza

Sud zabranio širenje štrajka u frankfurtskoj zračnoj luci

Frankfurtski aerodrom iz zraka
Frankfurtski aerodrom iz zraka
Autor:
Objavljeno: 29. veljača 2012. u 16:22 2012-02-29T16:22:32+01:00

U utorak navečer sud je već bio izrekao privremenu zabranu proširenja štrajka na kontrolore leta, kojemu se sindikat kontrolora GdF htio priključiti kako bi povećao pritisak na upravitelja

Njemačko pravosuđe donijelo je u srijedu privremenu mjeru zabrane štrajka kontrolora leta i zemaljskog osoblja u frankfurtskoj zračnoj luci, nakon zahtjeva upravitelja zračne luke i njemačke zrakoplovne tvrkte Lufthanse u tom smislu.

U utorak navečer sud je već bio izrekao privremenu zabranu proširenja štrajka na kontrolore leta, kojemu se sindikat kontrolora GdF htio priključiti kako bi povećao pritisak na upravitelja, tvrtku Fraport. Štrajk koji je počeo 16. veljače trebao je trajati do četvrtka ujutro. Zadnjih dana je zbog štrajka svaki dan otkazivano oko 20 posto letova, uglavnom na domaćim linijama. Štrajk koji bi se uskoro morao prekinuti, organiziran je zbog nezadovoljstva dvjestotinjak kontrolora i članova zemaljskog osoblja plaćama. Fraport je njihove zahtjeve ocijenio pretjeranim i donio je mjere kako bi ograničio utjecaj štrajka na djelatnost zračne luke, najveće u Njemačkoj i treće u Europi po broju putnika.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
S Lidlom do odmora iz snova
Moj apartman s 5 zvjezdica

S Lidlom do odmora iz snova