Prevozio radnike

Stravična nesreća u Norveškoj: Srušio se helikopter Statoila na povratku s platforme, poginulo najmanje 11 osoba

Hina

Reuters

Reuters



NOVO 17.11 Helikopter koji je prevozio radnike s norveške naftne platforme srušio se u petak u Sjevernom moru, pri čemu je poginulo najmanje jedanaest osoba, objavila je spasilačka služba.


U letjelici je bilo jedanaest putnika i dva člana posade. Svi su bili Norvežani, osim jednog Britanca i jednog Talijana, objavio je centar za koordinaciju spašavanja na Twitteru.Helikopter se vraćao s platforme Gullfaks B kojom upravlja tvrtka Statoil. Nijedan preživjeli putnik nije pronađen nakon pada helikoptera u blizini zapadne obale Norveške, objavila je u petak policija koja je pronašla nekoliko trupla.Helikopter, u kojem je bilo 13 osoba, bio na putu za obalu s Statoil’s Gullfaks B naftne platforme u Sjevernom moru. »Nismo pronašli nijednu preživjelu osobu. Još tražimo«, kazao je prestavnik policije Morten Kronen. »Pretražujemo veliko morsko područje«.Statoil je objavio kako je privremeno prizemljio sve helikoptere poput onog koji se srušio.

Norveški mediji javili su da je nekoliko osoba završilo u oceanu a helikopter je pao na mali otok, dok su neki njegovi dijelovi u moru.


Prema televizijskim izvješćima helikopter je pao u blizini Turoya, oko 40 kilometara od Bergena.


NOVO 14.22  Nijedan preživjeli putnik nije pronađen nakon pada helikoptera u blizini zapadne obale Norveške, objavila je u petak policija koja je pronašla nekoliko trupla. Helikopter, u kojem je bilo 13 osoba, bio na putu za obalu s Statoil’s Gullfaks B naftne platforme u Sjevernom moru.

»Nismo pronašli nijednu preživjelu osobu. Još tražimo«, kazao je prestavnik policije Morten Kronen. »Pretražujemo veliko morsko područje«.


Statoil je objavio kako je privremeno prizemljio sve helikoptere poput onog koji se srušio.


—————-


Helikopter s 13 osoba srušio se u petak u blizini zapadne obale Norveške, objavile su spasilačke službe i mediji koji prenose da je u tijeku akcija spašavanja.


Nekoliko osoba završilo je u oceanu a helikopter je pao na mali otok, dok su neki njegovi dijelovi u moru, prenijeli su svjedoci za medije.


Helikopter je prevozio radnike s naftne platforme u Sjevernom moru.


Prema televizijskim snimkama dim se diže s mjesta pada helikoptera u blizini Turoya, oko 40 kilometara od Bergena.