Odluka ministarstva u skladu sa sudskom

State Department ne sluša Trumpa: Dozvolit će osobama s valjanim vizama ulazak u SAD

Hina

Zgrada State Departmenta  u Washingtonu / Reuters

Zgrada State Departmenta u Washingtonu / Reuters

»Poništili smo privremeni opoziv viza. Osobe s vizama koje nisu fizički poništene sada mogu putovati ukoliko je viza inače valjana«, doznaje se iz priopćenja State Departmenta



WASHINGTON Američki State Department dozvolit će osobama s valjanim vizama ulazak u SAD, u skladu s odlukom saveznog suca u Seattleu kojom se priječi provođenje izvršne uredbe predsjednika Donalda Trumpa, priopćio je u subotu vladin dužnosnik.


»Poništili smo privremeni opoziv viza. Osobe s vizama koje nisu fizički poništene sada mogu putovati ukoliko je viza inače valjana«, doznaje se iz priopćenja State Departmenta.


U skladu s istom odlukom saveznog suca, ministarstvo domovinske sigurnosti neće više označavati putnike iz zemalja koje su se našle na udaru predsjednikove izvršne uredbe, kazala je glasnogovornica ministarstva.




Ministarstvo pravosuđa je potvrdilo da namjerava u najkraćem mogućem roku suspendirati spomenutu odluke saveznog suda.


»Ministarstvo pravosuđa namjerava u najkraćem mogućem roku suspendirati tu nečuvenu odluku i obraniti izvršnu uredbu predsjednika, koja je, vjerujemo, zakonita i primjerena«, rekla je glasnogovornica ministarstva Gillian Christensen.