Poplave

Snažna oluja obrušila se na zapad SAD-a uz kišu, snijeg i led

Hina

Reuters

Reuters



Snažna oluja obrušila se u nedjelju na Kaliforniju i dio zapada Sjedinjenih Država, prouzročivši poplave i zaprijetivši odronima toj saveznoj državi koja se godinama borila sa sušom.


U nedjelju u kasnim prijepodnevnim satima oluja je donijela obilnu kišu u nekim dijelovima Kalifornije i očekuje se da će padati i narednih sati, rekao je prognostičar Kenny James iz Nacionalnog meteorološkog zavoda u Marylandu.


U Oregonu i dijelovima države Washingtona i Idaha, oluja će, očekuje se, donijeti led tijekom večeri i stvoriti opasne uvjete.James je rekao da bi do ponedjeljka vrhove Sierra Nevade u Kaliforniji moglo prekriti do 2 metra snijega. U sjevernoj Kaliforniji čelnici javljaju o prekidu opskrbe električne energije i o zatvorenim cestama zbog izlijevanja rijeka. Izdano je upozorenje za »ekstremne« lavine u planinskom masivu Sierra Nevadi, u središtu i na istoku te savezne države.Iridium Communications je objavio da je zbog nevremena odgođeno lansiranje rakete tvrtke SpaceX Elona Muska iz zračne baze Vandenberg, koja se nalazi sjeverno od Los Angelesa.