Magnituda 6,5 po Richteru

Snažan potres u Meksiku: dvoje poginulih

Hina

Epicentar potresa nalazi se 45 kilometara od Iguale u državi Guerrero i na 64 km dubine



ZAGREB Snažan potres magnitude 6,5 pogodio je u subotu Meksiko, a u njemu je prema prvim izvješćima poginulo dvoje ljudi, neki djelovi glavnog grada ostali su bez struje a brojni su stanovnici izišli na ulice.


 Za sada nema izvješća o većim štetama ili ozlijeđenima u Mexico Cityju no hitne službe izvijestile su da je 18-ogodišnji mladić poginuo kada se srušio krov u Iguali, gradiću između glavnoga grada i turističkog središta Acapulca.


Jedan dvadesetpetogodišnjak poginuo je kada je na njegov kamion pala stijena na cesti Mexico City-Acapulco, kazao je glasnogovornik hitne službe u jugozapadnoj državi Guerrero, u kojoj je i bio epicentar potresa.




Epicentar potresa, za koji je ranije navedeno da je bio magnitude 6,7, nalazi se 45 km od Iguale u državi Guerrero i na 64 km dubine, javio je američki geološki institut. Prema lokalnim medijima, osjetio se i u državama Michoacan, Puebla i Hidalgo.



Prema svjedočenju reportera Reutersa iz glavnoga grada, čini se da je potres trajao neočekivano dugo. Za sada nema izvješća o štetama no stanovnici su istrčali iz zgrada na ulice.


“Strašno sam se prestrašila. Činilo mi se da nikada neće stati”, posvjedočila je jedna stanovnica glavnog grada.


Pacifički centar za tsunami priopćio je kako potres nije pokrenuo destruktivni plimni val.


U jakom potresu godine 1985. poginulo je tisuće ljudi i uništeni su bili dijelovi Mexico Cityja.