Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
21. siječnja 2020.
"Vatrogasno-spasilačka vježba"

Slovačka policija spriječila protumigrantski skup, mještani Gabcikovog se na referendumu izjasnili protiv prihvata izbjeglica

Objavljeno: 2. rujan 2015. u 8:19 2015-09-02T08:19:17+02:00

Prosvjednicima je zabranjen ulazak u selo Gabcikovo u kojem uskoro treba privremeno biti smješteno petstotinjak izbjeglica na temelju dogovora s Austrijom gdje trenutačno borave

 Slovačka policija je u utorak spriječila održavanje skupa krajnje desnice protiv prihvata migranata, izvijestio je novinar AFP-a.

Nekolikim stotinama prosvjednika krajnje desnice zabranjen je ulazak u selo Gabcikovo, južno od Bratislave. U tom se selu uskoro treba privremeno smjestiti petstotinjak izbjeglica na temelju dogovora s Austrijom gdje trenutačno borave.

Policija je intervenirala s obrazloženjem da se u utorak u Gabcikovu održava vatrogasno-spasilačka vježba, rekla je za AFP glasnogovornica policije Martina Kredatusova.

U nedjelju su se mještani tog sela na referendumu u velikom broju izjasnili protiv prihvata izbjeglica.

U utorak nešto ranije dvjestotinjak ljudi je u jednom drugom mjestu, Trnavi, na zapadu, prosvjedovalo protiv dolaska migranata. Marian Kotleba, čelnik stranke radikalne desnice "Naša Slovačka" nije došao jer ga je policija privela radi saslušanja.

U Trnavi se okupila i nekolicina protivnika tog skupa. "Sramim se zbog vas", pisalo je na transparentu koji je nosio Jakub, 24-godišnji student. Sudionici protumigrantskog skupa su mu oteli transparent i poderali ga.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.