Poruka vodećeg džihadista

Skandalozna fetva: Saudijski svećenik poziva na silovanje Sirijki “za opuštanje”

Hina

Al-Arifi u fatvi napominje kako su »islamski borci posljednji put bili sa ženama prije dvije godine« i ističe kako bi takvi »brakovi« u kojima »mladenka« može biti svaka žena starija od 14 godina, »učvrstili odlučnost mudžahedina u Siriji, a obvezni su za svaku ženu koja želi otići u raj«.



RIJAD – Utjecajni saudijski svećenik Muhamed al-Arifi pozvao je na grupno silovanje Sirijki koje bi »ratnicima islama« u toj ratom razdiranoj zemlji omogućilo malo »opuštanja«.


»Vodeći vjerski džihadist«, kako ga opisuje mrežna stranica AlterMet, koja je prenijela tu vijest, poručio je da bi borci trebali ulaziti u kratkotrajne »snošajne brakove«, koji bi trajali samo nekoliko sati »kako bi svaki borac došao na red«.


Al-Arifi u fetvi napominje kako su »islamski borci posljednji put bili sa ženama prije dvije godine« i ističe kako bi takvi »brakovi« u kojima »mladenka« može biti svaka žena starija od 14 godina, »učvrstili odlučnost mudžahedina u Siriji, a obvezni su za svaku ženu koja želi otići u raj«.




Cijelu je poruku u obliku TV priloga na YouTube postavio nepoznat netko koji sam sebe opisuje kao »svjetovnog Sirijca koji se protivi pretvaranju svoje domovine u talibansku državu«.


Arapski mediji prenose i ocjene muslimanskih kritičara te fetve, koji tvrde da ona »omogućuje izrabljivanje žrtava sirijske krize«, a »snošajne brakove« smatraju silovanjem.