Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 4
Sutra: 10° 10° 4
7. prosinca 2019.
Prijetnja

Sjeverna Koreja opet prijeti: Na SAD-u je izbor 'božićnog dara'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 3. prosinac 2019. u 10:32 2019-12-03T10:32:10+01:00

Ri Thae Song, zamjenik sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova, rekao je da kraj ove godine označava kraj razdoblja koje je zemlja odredila za SAD, u izjavi koju prenosi državna novinska agencija KCNA

Sjeverna Koreja objavila je u utorak da »potpuno ovisi o SAD-u koji će božićni dar odabrati«, u prikrivenom upozorenju te nuklearno naoružane zemlje Washingtonu.

Ri Thae Song, zamjenik sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova, rekao je da kraj ove godine označava kraj razdoblja koje je zemlja odredila za SAD, u izjavi koju prenosi državna novinska agencija KCNA.

Dosadašnji potezi Washingtona nisu drugo do »budalasti trik smišljen da zadrži DPRK u dijalogu kako bi to iskoristio za političku situaciju i izbore u SAD-u«, rekao je Ri Thae Song upotrijebivši službeno ime Sjeverne Koreje DPRK (Demokratska Narodna Repubika Koreja).

Stručnjaci i južnokorejski mediji izjavu vide kao prijetnju da bi Sjeverna Koreja mogla ukinuti svoj moratorij na nuklearne pokuse kao i pokuse s projektilima dugog dometa.

Pregovori su stali nakon neuspješnog samita između američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog predsjednika Kim Jong Una u veljači u Vijetnamu.

Dvije strane nisu se mogle složiti o sljedećem koraku prema ublažavanju napetosti i Sjeverna Koreja je otad ispalila više projektila kratkog dometa u more.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.