Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 3n
Sutra: 2° 2° 3n
22. siječnja 2020.
Spremaju se za rat

Sirijska vojska u punoj pripravnosti zbog mogućih stranih napada

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 10. travanj 2018. u 8:54 2018-04-10T08:54:49+02:00

Sirijske vojne snage i njihovi saveznici u punoj su pripravnosti širom zemlje i evakuirali su neke svoje kontrolne točke zbog mogućih stranih napada, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Sirijska vojska »u punoj je pripravnosti u svim svojim zračnim lukama, velikim vojnim bazama u glavnom gradu Damasku i predgrađima, u Homsu i obalnim područjima Latakije i Tartusa«, rekao je Rami Abdel Rahman, čelnik SOHR-a.

Aktivisti u istočnoj pokrajini Deir al-Zur rekli su da su sirijske vojne snage i njihovi saveznici evakuirali glavne vojne kontrolne točke.

To je izvedeno nakon što je američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak žestoko osudio navodni kemijski napad na Dumu u istočnoj Guti i rekao da će njegova administracija odgovoriti u sljedećih 24 do 48 sati.

»Iznimno blisko smo proučili tu situaciju ... i donijet ćemo važne odluke sljedećih 24 do 48 sati«, rekao je Trump na sastanku vlade.

U navodnom kemijskom napadu na taj grad, koji je posljednje uporište pobunjenika pored sirijskoga glavnog grada Damaska, u subotu je ubijeno najmanje 70 ljudi, uključujući djecu.

Sirija je rekla da nije bilo kemijskog napada.

U ponedjeljak su neidentificirani zrakoplovi izveli napad na sirijsku vojnu bazu T-4 u pokrajini Homsu pri čemu je ubijeno najmanje 14 pripadnika sirijske vojske i njezinih saveznika.

Rusija i Sirija za napad okrivljuju Izrael, koji nije želio komentirati napad.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.