Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Kemijski napad

Sirijska vojska: Pobunjenici u Alepu u tri dana ubili 84 osobe - većinom žene i djecu

Pobunjenici u Alepu / Reuters
Pobunjenici u Alepu / Reuters
Autor:
Objavljeno: 31. listopad 2016. u 15:44 2016-10-31T15:44:34+01:00

U priopćenju objavljenom u ponedjeljak vojska navodi da su pobunjenici gađali škole i civile te da su u napadima koristili otrovni plin i rakete Grad

BEJRUT Sirijska vojska je prioćila u petak da su Fronta Nusra i druge »terorističke skupine« ubile 84 osobe, većinom žene i djecu, u Alepu tijekom protekla tri dana u bombardiranju koje je uključivalo upotrebu kemijskog oružja.

Fronta Nusrea prekinula je savez s al-Kaidom i promijenila naziv u Džabhat Fateh al-Šarm u srpnju. To je jedan od glavnih pobunjeničkih skupina koje sudjeluju u ofenzivi protiv vladinih snaga u zapadnom Alepu.

Sirijski državni mediji izvijestili su u nedjelju da su militanti bacili otrovni plin na okrug Hamdanija u zapdnom dijelu Alepa koji je pod vladinom kontrolom. Pobunjenici tvrde da je to laž.

U priopćenju objavljenom u ponedjeljak vojska navodi da su pobunjenici gađali škole i civile te da su u napadima koristili otrovni plin i rakete Grad. UN-ov posebni izaslanik za Siriju, Staffan de Mistura rekao je u nedjelju da je »užasnut« i »zgrožen« količinom granata i raketa kojima su naoružane oporbene skupine neselektivno gađale civilne četvrti na zapadu Alepa u zadnjih 48 sati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze