Radikali

Šešelj se povlači, naslijedit će ga sin?

Hina

Vojislav Šešelj, Foto: REUTERS

Vojislav Šešelj, Foto: REUTERS

Unatoč tvrdnjama da jedino on može pobijediti Aleksandra Vučića u mogućem drugom krugu izbora, Šešelj je na predsjedničkim izborima 2. travnja osvojio manje od pet posto glasova



Vođa Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj sve je bliži odluci da nakon poraza na predsjedničkim izborima i poslije 26 godina na čelu radikala, poziciju predsjednika stranke prepusti nekom od mlađih, možda čak i svom sinu Aleksandru, piše u četvrtak beogradski tisak.


»Iznenađenja su uvijek moguća«, rekao je Vojislav Šešelj odgovarajući na pitanje lista Kurir koliko je realno da poslije skoro tri desetljeća na čelu radikala prepusti vodstvo stranke svom sinu.


Izvori lista iz SRS-a tvrde kako je jedna od opcija da na čelo stranke dođe njegov sin Aleksandar, čime bi se Šešelj »načelno povukao zbog loših rezultata, ali bi praktički i dalje imao uvid u sve i neizravno kontrolirao i vodio SRS«, navodi izvor lista Kurir.




Unatoč tvrdnjama da jedino on može pobijediti Aleksandra Vučića u mogućem drugom krugu izbora, Šešelj je na predsjedničkim izborima 2. travnja osvojio manje od pet posto glasova – 4,51 ili 158.904 glasa, a Kurir navodi kako su mu »teško pali rezultati izbora, zbog čega se nije oglašavao danima, što za njega nije uobičajeno«.


Srpska radikalna stranka četvrtkom ima svoje redovite tiskovne konferencije pa je moguće da će Šešelj danas novinarima priopćiti svoju odluku.


Prvostupanjskom presudom, koju je Haški tribunal donio u ožujku 2016. godine, Vojislav Šešelj oslobođen je svih optužbi za ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i protjerivanje Hrvata iz Vojvodine, a žalbeni postupak je u tijeku.