Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
25. siječnja 2020.
Opet pali

Šešelj opet divlja. Danas je zapalio zastave NATO-a i EU: 'To su nam najgori neprijatelji'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 24. ožujak 2019. u 19:03 2019-03-24T19:03:00+01:00

Istaknuo je i kako »Srbija nema što tražiti u EU-u u kojoj su skoncentrirani svi najgori neprijatelji srpskog naroda«

Srbijanski nacionalistički političar Vojislav Šešelj zapalio je zastave Europske unije i NATO-a u Beogradu u nedjelju, na 20. obljetnicu NATO-ova bombardiranja bivše Savezne Republike Jugoslavije.

Time se simbolično očitovao »o odnosu srpskih radikala prema tim organizacijama«, prioćila je njegova Srpska radikalna stranka.

Dužnosnici, članovi i pristaše stranke okupili su se kod nekadašnjeg restorana Ruski car u Knez Mihailovoj ulici, a njihov vođa Šešelj poručio je da »srpski narod nikada neće zaboraviti divljačko, zločinačko bombardiranje Srbije« te da se »nikad neće pomiriti sa idejom« da Srbija treba postati članicom NATO-a.

Istaknuo je i kako »Srbija nema što tražiti u EU-u u kojoj su skoncentrirani svi najgori neprijatelji srpskog naroda«.

Za radikale postoji »samo jedan put, a to je put ka Istoku«, integriranju s Rusijom i člnstvu u Organizaciji dogovora o kolektivnoj sigurnosti, rekao je.

Šešelj, kojega je Haški sud 2018. osudio zbog progona vojvođanskih Hrvata, ocijenio je da je nedavna presuda tog UN-ova suda bivšem čelniku bosanskih Srba Radovanu Karadžiću »protupravna i politički motivirana«.

Nekoliko stotina radikala potom je krenulo u prosvjednu šetnju do ureda predsjednika, noseći transparente »EU + NATO – neprijatelji Srbije« i izvikujući »Srbija! Rusija!

– Ne treba nam Unija«.

Osim stranačkih zastava nosili su i zastave na kojima piše »Velika Srbija« te bedževe s natpisom »U Srebrenici nije bilo genocida«

Radikali su u uredu predsjednika ostavili dva toma Šešeljeve knjige »U Srebrenici nije bilo genocida«, a u priopćenju su pojasnili kako predsjednika Srbije Aleksandra Vučića žele »podučiti i informirati o tome šta se zaista dogodilo u Srebrenici 1995.«, umjesto što sluša »srpske neprijatelje i izdajnike koji žele ukinuti Republiku Srpsku, a predstaviti Srbe kao genocidan narod« .

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.