Skupina radikalnih islamista patrolira ulicama Wuppertala

“Šerijatska zona” u njemačkome gradu

Hina

Islamisti su razdijelili letke po gradu u kojemu područje oko glavnog kolodvora u Wuppertalu, gradu s oko 340.000 stanovnika, proglašavaju "zonom pod kontrolom šerijata"



Policajci pokušavaju spriječiti mlade, bradate fundamentaliste koji su viđeni na nekoliko mjesta u gradu pri pokušaju da “preuzmu posao” legalnim vlastima. Islamisti su razdijelili letke po gradu u kojemu područje oko glavnog kolodvora u Wuppertalu, gradu s oko 340.000 stanovnika, proglašavaju “zonom pod kontrolom šerijata”.


Članovi skupine nose narančaste fluorescentne ogrtače, koji se inače koriste u prometu, na kojima je na engleskom jeziku napisano “šerijatska policija”. Riječ je o sljedbenicima salafizma, puritanske struje islama, a među pripadnicima skupine nalazi se i nekoliko mladih Nijemaca koji su prešli na islam.


Policija je u noći na petak registrirala 11 muškaraca u dobi između 19 i 33 godine i ispituje jesu li prekršili zakonske odredbe o javnom okupljanju. Građani Wuppertala pozvani su da telefonom obavijeste policiju ako opaze slične skupine u gradu.