Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Elizabeth Warren

Senatorica poziva na "impeachement": Vrijeme je da opozovemo Trumpa

Elizabeth Warren / REUTERS
Elizabeth Warren / REUTERS
Autor:
Objavljeno: 20. travanj 2019. u 12:28 2019-04-20T12:28:54+02:00

Warren je prva od većih pretendenata na nominaciju demokrata za predsjedničke izbore koja se zauzela za opoziv dan nakon objave Muellerova izvješća

Senatorica Elizabeth Warren, kandidatkinja demokrata za predsjedničke izbore, smatra da bi Kongres trebao početi postupak opoziva predsjednika Donalda Trumpa nakon objave izvješća o ruskom upletanju u američke izbore, javljaju agencije u subotu.

Nakon duge istrage o pokušaju Rusije da utječe na američke predsjedničke izbore 2016., posebni izvjestitelj Robert Mueller u izvješću na 448 stranica daje jasnu sliku o tome kako je Trump pokušao omesti istragu, ali ne zaključuje da je počinio kazneno djelo ometanja pravde, iako ga niti ne oslobađa krivnje.

»Mueller je (svojim izvješćem) dao Kongresu da pokrene novu etapu«, napisala je Elizabeth Warren na Twitteru, piše agencija AFP.

»Ozbiljnost nezakonitog postupanja zahtijeva od izabranih zastupnika obiju strana da ostave po strani politička stajališta i obave svoju ustavnu zadaću. To znači da Zastupnički dom treba pokrenuti postupak opoziva (»impeachement«) predsjednika Sjedinjenih Država«, napisala je kako prenosi Reuters.

Warren je prva od većih pretendenata na nominaciju demokrata za predsjedničke izbore koja se zauzela za opoziv dan nakon objave Muellerova izvješća.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.