Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. prosinca 2019.
Filmska pljačka

SPEKTAKULARNA UHIĆENJA U ISTRI I ZAGREBU Pali pljačkaši tri milijuna dolara vrijednog šeikovog blaga iz Duždeve palače

Šeikovo blago bilo je izloženo u čuvenoj Duždevoj palači u Veneciji / Foto MUP
Šeikovo blago bilo je izloženo u čuvenoj Duždevoj palači u Veneciji / Foto MUP
Autor:
Objavljeno: 8. studeni 2018. u 17:44 2018-11-08T17:44:48+01:00

Jedan od uhićenih hrvatskih državljana iz siječanjske pljačke u Veneciji pod višestrukim identitetima dovodi se u vezu s nekoliko velikih krađa dragulja u različitim državama Europe u sklopu kriminalne organizacije PINK PANTHER

U spektakularnoj akciji policije u Istri i Zagrebu ove srijede uhićena su četvorica hrvatskih državljana osumnjičenih za filmsku pljačku tri milijuna dolara vrijednog blaga iz privatne kolekcije koje je u čuvenoj Duždevoj palači u Veneciji izložio katarski šeik Hamad bin Abdullah Al-Thani.

Jedan od uhićenih hrvatskih državljana iz siječanjske pljačke u Veneciji pod višestrukim identitetima dovodi se u vezu s nekoliko velikih krađa dragulja u različitim državama Europe u sklopu kriminalne organizacije PINK PANTHER.

Za njim je raspisana međunarodna potraga i od strane Švicarske zbog krađe nakita u vrijednosti od osam milijuna švicarskih franaka u ožujku 2011. godine u Baselu tijekom izložbe "Baselworld 2011", objavio je danas MUP. 

šeikovo blago, Pink Pather, pljačka, Duždeva palača, Venecija, foto MUP

Nakon višemjesečne intenzivne suradnje s talijanskom policijom (Polizia di Stato) hrvatska policija uhitila je četvoricu osumnjičenika 60-godišnjaka, 43-godišnjaka i dvojicu 48-godišnjaka koji se dovode u vezu s krađom nakita višemilijunske vrijednosti iz Duždeve palače.

Nakit je ukraden iz privatne kolekcije nakita i drugih vrijednih indijskih artefakata katarskog šeika koja je bila izložena u Palači pod nazivom "Blaga mogula i maharadža".

Čitava kolekcija neprocjenjive je vrijednosti, a ukraden je par naušnica od platine i dijamanata u vrijednosti od milijun dolara i broš od platine i rubina u vrijednosti od preko 2 milijuna dolara.

Protiv uhićenih hrvatskih državljana vodi se kazneni postupak pred sudom u Veneciji, a uhićeni su u koordiniranoj akciji na području Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave istarske temeljem europskih uhidbenih naloga.

U sklopu iste akcije danas je na graničnom prijelazu Tovarnik uhićen i peti član kriminalne organizacije, 54-godišnji državljanin Republike Srbije, također po europskom uhidbenom nalogu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja. 

šeikovo blago, Pink Pather, pljačka, Duždeva palača, Venecija, foto MUP

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.