Ususret američkim izborima

SAD: Guverner hrvatskog podrijetla John Kasich predviđa Romneyjevu pobjedu

Hina

Republikanski guverner države Ohio John Kasich je predvidio da će Romney pobijediti u Ohiju, a time i na predsjedničkim izborima, gostujući u emisiji "Meet the Press" TV mreže NBC, procijenivši da konačni rezultat neće biti tako tijesan kao što se predviđa



COLUMBUS Republikanski guverner američke savezne države Ohio John Kasich, koji je hrvatskog podrijetla, izjavio je u nedjelju kako privatne ankete pokazuju da će republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney pobijediti predsjednika Baracka Obamu u Ohiju – najvažnijoj od desetak tzv. neizvjesnih država, u kojima nije unaprijed poznato hoće li većina glasati za demokratskog ili republikanskog kandidata.


Kasich je predvidio da će Romney pobijediti u Ohiju, a time i na predsjedničkim izborima, gostujući u emisiji “Meet the Press” TV mreže NBC, procijenivši da konačni rezultat neće biti tako tijesan kao što se predviđa.


“Upravo sada vjerujem da trenutno vodimo. Unutarnji pokazatelji nam kažu da smo ispred”, rekao je aludirajući na privatna ispitivanja birača koje kandidati rutinski provode. “Iskreno, ja vjerujem da će Romney odnijeti Ohio”, kazao je Kasich.




Guvernerova vjera u pobjedu dolazi nakon tjedna u kojem su Obama i Romney, zajedno sa svojim potpredsjedničkim partnerima Joe Bidenom i Paulom Ryanom, prokrstarili Ohijom u nadi da će osigurati 18 elektorskih glasova te države, što bi značajno unaprijedilo izglede svakoga od kandidata za pobjedu na predsjedničkim izborima.


Anketa “Cincinnati Enquirer/Ohio News” objavljena u nedjelju, a provedena od 18. do 23. listopada, pokazala je da su Obama i Romney izjednačeni s po 49 posto potpore među biračima koji će vjerojatno izaći na izbore u Ohiju. Dvije ankete objavljene ranije ovoga tjedna, TV mreže CNN i tjednika Time, pokazivale su malo vodstvo Obame.