Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 4
Sutra: 21° 21° 4
18. srpnja 2019.
Okretanje Moskvi

Rusija će razmotriti zahtjev Grčke za pomoć ako je zatraži

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 29. siječanj 2015. u 21:40 2015-01-29T21:40:17+01:00

»Moguće je zamisliti bilo koju situaciju i ako se takav zahtjev uputi ruskoj vladi, definitivno ćemo ga razmotriti, ali ćemo uzeti u obzir sve elemente bilateralnih odnosa Rusije i Grčke«, rekao je Siluanov CNBC-u

MOSKVA  Ruski ministar financija Anton Siluanov izjavio je u četvrtak da će Rusija razmotriti slanje financijske pomoći dugovima opterećenoj Grčkoj ako Atena to zatraži.

»Moguće je zamisliti bilo koju situaciju i ako se takav zahtjev uputi ruskoj vladi, definitivno ćemo ga razmotriti, ali ćemo uzeti u obzir sve elemente bilateralnih odnosa Rusije i Grčke«, rekao je Siluanov CNBC-u.

Sve su glasnija nagađanja ovih dana da je novi grčki premijer Aleksis Cipras u sukobu s ostatkom Europe zbog sankcija Rusiji i da bi se mogao okrenuti Moskvi dok pokušava ponovno pregovarati s Europom oko paketa financijske pomoći.

Taj je dojam ojačao grčki ministar energetike Pangiotis Lafazanis koji je rekao da je Atena protiv sankcija i da »nema razmimoilaženja s Rusijom«.

Cipras se s ruskim veleposlanikom u Ateni sastao u ponedjeljak, dan nakon što je prisegnuo za premijera.

SAD i EU uvele su Rusiji sankcije zbog uloge u sukobu u Ukrajini, optužujući Moskvu da šalje vojnike i naoružanje proruskim pobunjenicima koji se bore s vladinim snagama na istoku zemlje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka