Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 4
Sutra: 13° 13° 4
24. veljače 2020.

Protivno izjavi suradnika Trump ne odustaje od gradnje zida prema Meksiku

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 18. siječanj 2018. u 17:14 2018-01-18T17:14:49+01:00

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak da nije promijenio stajalište o o gradnji zida na granici s Meksikom niti je to stajalište evoluirao, čime je proturiječio izjavi svog predstojnika ureda.
John Kelly je hispanoameričkim zastupnicima na sastanku u srijedu rekao da su neka od Trumpovih stajališta prema imigraciji bila iznesena na temelju nedostatnih informacija, pišu dnevnici The Washington Post i The New York Times.

U intervjuu za Fox News predstojnik Trumpova ureda rekao je da su stajališta republikanskog predsjednika »evoluirala«.
U očitom opovrgavanju Kellyjeve izjave Trump je napisao na Twitteru u četvrtak »Zid je zid, nije se promijenio niti evoluirao od prvog dana otkako sam ga zamislio«.
Zid prema granici s Meksikom u središtu je rata koji se vodi u Kongresu kako bi se zaustavila imigracija prije nego što u ožujku istekne program za zaštitu takozvanih »sanjara«, useljenika koji su u Sjedinjene Države stigli ilegalno dok su bili djeca.
Trump želi sporazum koji uključuje izgradnju zida, čemu se protive zastupnici Demokrata u Kongresu koji procjenjuju da će gradnja stajati više od 20 milijarda dolara.
Tijekom kampanje Trumpovi su pristaše oduševljeno pozdravljali njegovo obećanje da će Meksiko platiti gradnju zida dugog 3200 kilometara na granici s Meksikom koji bi spriječio krijumčarenje droge i ilegalnih useljenika.

Kada je preuzeo dužnost Trump je priznao da postoje geografske zapreke poput planina i rijeka duž granice te zid na tim dijelovima ne bi bio potreban.
»Izravno ili neizravno, ili putem dugoročne refundacije, gradnju zida platit će Meksiko koji ima smiješan trgovinski suficit sa SAD-om od 71 milijarde dolara«, napisao je u četvrtak Trump na svom računu Twittera.
Kelly je za Fox News u srijedu kasno navečer rekao da administracija razmatra druge opcije da izvuče novac od Meksika, kao što su pristojbe za dobivanje viza i ispregovaranje novih uvjeta za NAFTA-u (:u ugovaranjea novih uvjeta za NAFTA-u (Sjevernoamerički sporazum za slobodnu trgovinu).

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma