Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Neredi nakon izbora

foto Prosvjedi protiv Camerona i najavljenih mjera štednje u Londonu - 17 uhićenih

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 10. svibanj 2015. u 9:41 2015-05-10T09:41:00+02:00

Prosvjednici su u subotu navečer bacali boce, limenke i dimne bombe na specijalnu policiju u središtu Londona prosvjedujući protiv izborne pobjede konzervativnog premijera Davida Camerona

LONDON  Policija je u subotu navečer u Londonu uhitila 17 osoba na prosvjedima protiv najavljenih novih mjera štednje održanih ispred rezidencije premijera Davida Camerona.

Prosvjednici su u subotu navečer bacali boce, limenke i dimne bombe na specijalnu policiju u središtu Londona prosvjedujući protiv izborne pobjede konzervativnog premijera Davida Camerona.

MDF67411
Prosvjedi protiv Camerona i mjera štednje / Foto Reuters

Prosvjednici su, odvojeni kordonima policije od vrata rezidencije premijera u Downing Streetu, trubili, lupali loncima i izvikivali prostote. U jednom trenutku na policiju je doletio i bicikl.

Pet pripadnika policijskih snaga ozlijeđeno je, objavio je Scotland Yard opisujući prosvjede kao spontano okupljanje protiv mjera štednje. Dvoje ozlijeđenih zadržano je na liječenju u bolnici.

Prema procjenama medija u prosvjedima je sudjelovalo nekoliko stotina ljudi među kojima su neki bili i maskirani.

Cameronova vlada, koja je provela bolne proračunske rezove kako bi dovela u red deficit najavila je nove takve mjere u idućem petogodišnjem mandatu kojeg je osvojila na općim izborima u četvrtak.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.