Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. veljače 2019.
Blizu kineske granice

Pronađena olupina američkog vojnog helikoptera u Nepalu

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 15. svibanj 2015. u 10:42 2015-05-15T10:42:00+02:00

"Ne znamo ima li preživjelih, još se moramo raspitati. Uočili smo olupinu iz zraka, sada pokušavamo sletjeti u tu zonu kako bismo dobili više informacija", rekao je general Binoj Basnet

KATMANDU - Olupina američkog vojnog helikoptera, nestalog u utorak u Nepalu u operaciji pružanja pomoći spašenima iz nedavnih potresa, pronađena je blizu kineske granice, objavila je u petak nepalska vlada.

 

Uočena je u šumi smještenoj oko 70 kilometara sjeveroistočno od Katmandua, istaknuo je visoki dužnosnik nepalske vojske.

"Ne znamo ima li preživjelih, još se moramo raspitati. Uočili smo olupinu iz zraka, sada pokušavamo sletjeti u tu zonu kako bismo dobili više informacija", rekao je general Binoj Basnet.

Američka vojska objavila je u utorak da je mornarički helikopter UH-1Y Huey koji je sudjelovao u humanitarnim operacijama nestao sa šest marinaca i dva nepalska vojnika.

Više od deset američkih vojnih letjelica sudjeluje u operacijama pružanja pomoći žrtvama potresa, među kojima još dva Hueyja te četiri hibridne transportne letjelice Osprey kao i teretni avion.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!
Započela je modernizacija strukovnog obrazovanja na dobrobit učenika i gospodarstva Republike Hrvatske!

UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!