Ne želi reći tko ga je napao i zašto

Predsjednik KK Partizana izboden nožem u restoranu u Beogradu

Hina

Liječnik Hitne službe koja je primila Danilovića, izjavio je da je proslavljeni košarkaški reprezentativac zadobio povrede trbuha, ruku i glave



BEOGRAD – Predsjednik košarkaškog kluba Partizan i nekada najbolji europski košarkaš Predrag Danilović napadnut je nožem sinoć u jednom restoranu u Koštunjaku i zadobio je udarac nožem nakon čega je operiran, a sada je u stabilnom stanju, pišu beogradski mediji.


Kako navode neki mediji, predsjednik KK Partizan nije htio razgovarati s policijom i reći kako je došlo do napada niti tko ga je napao.


Teško ozlijeđenog Danilovića hitna pomoć dovezla je u Urgentni centar, a ravnatelj ove bolnice dr Zlatibor Lončar izjavio je za B92 da je riječ o »vrlo ozbiljnim ozljedama« trbuha, ruku i glave zbog kojih je hitno operiran i njegovo stanje je sada stabilno.


Prema neslužbenim informacijama iz izvora bliskih istrazi, Danilović u dosadašnjem tjeku istrage nije policiji objasnio kako je ozlijeđen niti tko ga je napao, više detalja znat će se nakon što policijski istražitelji saslušaju svjedoke. »Blic« navodi kako Danilović nije želio razovarati ni s policajcima koji su izišli na očevid nakon što je prijavljena tuča u restoranu.«Policija provjerava kako je došlo do sukoba i šta je uzrok«, kazao je ravnatelj policije Milorad Veljović novinarima.




Kako je agenciji Tanjug rekla glasnogovornica beogradske hitne pomoći dr Nada Macura, Danilović je ozlijeđen oko 2,30 sati, a hitna služba je pozvana po pozivu MUP-a zbog ozljede u tuči.


Dežurni liječnik je, kako se navodi, rekao kako Danilović nije želio biti odvezen u Urgentni centar i da se vratio u restoran, a da je tada imao samo rasjekotine, pa glasnogovornica Hitne pomoći pretpostavlja da je kasnije teže ozlijeđen.


Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da napad na Danilovića nije ni u kakvoj svezi sa večerašnjim nogometnim »vječitim derbijem« Partizana i Crvene zvezde u Beogradu niti s navijačkim skupinama, a prema neslužbenim saznanjima Radio-televizije Srbije, Danilović se sukobio s jednim od gostiju restorana.


Predrag Danilović bio je član Partizana od 1988. do 1992. s kojim je bio prvak Europe. Nakon toga je prešao u u talijanski Virtus gdje je bio do 1995. da bi poslije dvije sezone igrao za NBA momčad Miami Heat. Pred kraj karijere 1997. opet se vratio u bolonjski klub za koji je igrao do 2000.


Predrag Danilović je rođen 1970. u Sarajevu i sa reprezentacijom bivše Jugoslavije ima četiri osvojena europska prvenstva i olimpijsko srebro, a FIBA ga je 1994. proglasila za najboljeg igrača Europe.


Bio je poznat kao veoma temperamentan igrač, a nakon prestanka igračke karijere ušao je u upravu KK Partizan 2000. godine. Kažnjen je dvogodišnjom uvjetnom kaznom zabrane obnašanja dužnosti u klubu nakon što je 2007. fizički nasrnuo na suca u polufinalu play-ofa košarkaškog prvenstva Srbije.