Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
19. ožujka 2019.
Još je u bijegu

Pariški napadač Salah Abdeslam se 20 dana skrivao u Bruxellesu

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 19. veljača 2016. u 17:37 2016-02-19T17:37:19+01:00

Francuz Salah Abdeslam, ključni osumnjičenik za atentate 13. studenoga u Parizu, koji je još uvijek u bijegu, skrivao se od 14. studenoga do 4. prosinca u jednom stanu u Bruxellesu, u četvrti Schaerbeek, piše u petak belgijski list La Derniere Heure (DH)

BRUXELLES Francuz Salah Abdeslam, ključni osumnjičenik za atentate 13. studenoga u Parizu, koji je još uvijek u bijegu, skrivao se od 14. studenoga do 4. prosinca u jednom stanu u Bruxellesu, u četvrti Schaerbeek, piše u petak belgijski list La Derniere Heure (DH).
Salah Abdeslam (26), za kojeg se drži da je imao ključnu ulogu logističara atentata u kojima je ubijeno 130 osoba i više od 350 je ranjeno, nestao je nakon atentata. Njegov trag se zaustavlja u Schaerbeeku 14. studenoga oko 14 sati.

Tužiteljstvo je potvrdilo postojanje otiska Salaha Abdeslama u jednom stanu u Schaerbeeku. »Potvrđujemo jedino da je pronađen otisak Salaha Abdeslama u stanu u Schaerbeeku nakon pretresa 10. prosinca«, rekao je glasnogovornik tužiteljstva.

U ponedjeljak, 16. studenoga, belgijske specijalne snage upale su u briselsku četvrt Molenbeek u nadi da će tamo zateći Abdeslama.

Prema pisanju lista DH bjegunac se utvrdio na trećem katu jedne kuće u Schaerbeeku i tamo ostao 20 dana.

List dodaje da je iz tog skrovišta otišao 4. prosinca. Pretresima u toj četvrti nije pronađeno ništa.

Šest dana kasnije je pretraženo i njegovo skrovište i tamo su nađeni tragovi eksploziva, tri ručno rađena pojasa i otisak Salaha Abdeslama.

Belgijsko tužiteljstvo je naglasilo da je nemoguće odrediti datum otiska i odrediti je li Salah Abdeslam u tom stanu boravio prije ili poslije atentata, ili i prije i poslije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka