Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. veljače 2020.
Napad ili?

Panika u Londonu: Pucnjevi na Oxford Streetu, policija objavila da nema dokaza o hicima ni žrtvama

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 24. studeni 2017. u 19:02 2017-11-24T19:02:00+01:00

Policija je upozorila građane u Oxford Streetu, poznatom trgovačkom dijelu Londona, da uđu u zgrade nakon dojava o pucnjevima u toj ulici

NOVO 19.25  Londonska policija je objavila da nema dokaza u pucnjevima niti žrtava u incidentu koji je izazvao paniku u petak navečer u londonskoj trgovačkoj četvrti oko Oxford Streeta, a dvije postaje podzemne željeznice su nakon incidenta ponovno otvorene. 

Policija je ranije priopćila da je odgovorila na dojave o pucnjevima kao da je riječ incidentu povezanom s terorizmom.

»Do sada policija nije našla tragove bilo kakvih osumnjičenika, dokaze o ispaljenim hitcima ili žrtve«, rekla je londonska policija u priopćenju.
»Ako ste u zgradi ostanite u zgradi, ako ste vani na Oxford Streetu napustite područje«, dodala je.

Postaje podzemne željeznice Oxford Street i Bond Street ponovno su otvorene, priopćile su službe javnog prijevoza.
Transportna policija objavila je da se jedna žena lakše ozlijedila napuštajući postaju Oxford Circus, a da osim toga nema drugih dojava o ozlijeđenima.

-----------------

Londonska policija rekla je u petak kako je primila izvješća o pucnjevima na Oxford Streetu i u obližnjoj postaji podzemne željeznice na koje reagira kao da se radi o terorizmu.

»Policija je reagirala kao da je incident povezan s terorizmom. Naoružani i nenaoružani policajci su na mjestu događaja«, rekla je policija.

Za sada nisu pronađene žrtve, rekla je policija.

Policija je upozorila građane u Oxford Streetu, poznatom trgovačkom dijelu Londona, da uđu u zgrade nakon dojava o pucnjevima u toj ulici.

»Ako ste u Oxford Streetu uđite u zgrade. Policijski službenici su na mjestu događanja i rješavaju slučaj«, poručila je londonska policija putem svog Twittera računa.

Londonska prometna služba je javila da je postaja podzemne željeznice zatvorena dok policija rješava , kako je rekla, »incident s korisnikom«.

Jedan svjedok je agenciji Reuters rekao da je ulica s brojnim dućanima bila puna kupaca koji su namjeravali iskoristiti sniženja tzv. »Crnog petka«, te da sada na tom području nema ljudi a pristižu vatrogasci i policija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.