Napad ili?

Panika u Londonu: Pucnjevi na Oxford Streetu, policija objavila da nema dokaza o hicima ni žrtvama

Hina

Policija je upozorila građane u Oxford Streetu, poznatom trgovačkom dijelu Londona, da uđu u zgrade nakon dojava o pucnjevima u toj ulici



NOVO 19.25  Londonska policija je objavila da nema dokaza u pucnjevima niti žrtava u incidentu koji je izazvao paniku u petak navečer u londonskoj trgovačkoj četvrti oko Oxford Streeta, a dvije postaje podzemne željeznice su nakon incidenta ponovno otvorene. 


Policija je ranije priopćila da je odgovorila na dojave o pucnjevima kao da je riječ incidentu povezanom s terorizmom.


»Do sada policija nije našla tragove bilo kakvih osumnjičenika, dokaze o ispaljenim hitcima ili žrtve«, rekla je londonska policija u priopćenju.»Ako ste u zgradi ostanite u zgradi, ako ste vani na Oxford Streetu napustite područje«, dodala je. Postaje podzemne željeznice Oxford Street i Bond Street ponovno su otvorene, priopćile su službe javnog prijevoza.Transportna policija objavila je da se jedna žena lakše ozlijedila napuštajući postaju Oxford Circus, a da osim toga nema drugih dojava o ozlijeđenima.

—————–




Londonska policija rekla je u petak kako je primila izvješća o pucnjevima na Oxford Streetu i u obližnjoj postaji podzemne željeznice na koje reagira kao da se radi o terorizmu.


»Policija je reagirala kao da je incident povezan s terorizmom. Naoružani i nenaoružani policajci su na mjestu događaja«, rekla je policija.


Za sada nisu pronađene žrtve, rekla je policija.


Policija je upozorila građane u Oxford Streetu, poznatom trgovačkom dijelu Londona, da uđu u zgrade nakon dojava o pucnjevima u toj ulici.


»Ako ste u Oxford Streetu uđite u zgrade. Policijski službenici su na mjestu događanja i rješavaju slučaj«, poručila je londonska policija putem svog Twittera računa.


Londonska prometna služba je javila da je postaja podzemne željeznice zatvorena dok policija rješava , kako je rekla, »incident s korisnikom«.


Jedan svjedok je agenciji Reuters rekao da je ulica s brojnim dućanima bila puna kupaca koji su namjeravali iskoristiti sniženja tzv. »Crnog petka«, te da sada na tom području nema ljudi a pristižu vatrogasci i policija.