Suradnja

Pahor: S Grabar-Kitarović razgovarao sam o mogućem skorom susretu

Hina



Slovenski predsjednik Borut Pahor izjavio je u petak da je na rubu muenchenske konferencije o sigurosti s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović razgovarao o mogućem skorom susretu.


»Osobno vjerujem u suradnju i u vrijeme kad se zbog pojedinih problema smanji međusobno povjerenje«, kazao je Pahor za Slovensku tiskovnu agenciju STA, dodavši kako vjeruje da će se sa hrvatskom predsjednicom uskoro sastati na razgovorima.


Pahor je kazao da je tijekom konferencije u Muenchenu sa sugovornicima isticao prozapadnu orijentaciju Slovenije u okviru Europske unije i NATO-a i da je to identitet kojega se Slovenija mora držati.




Slovenski je predsjednik prošlog tjedna u Moskvi razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, u misiji koju su mediji u Sloveniji označili kao pokušaj posredovanja između Rusije i Europske unije oko ukrajinske krize i gospodarskih sankcija Zapada koje su uslijedile nakon ruskog pripojenja Krima.


Pahorov ured objavio je da se on u Muenchenu tijekom konferencije sastao i s potpredsjednikom Europske komisije Fransom Timmermansom, te poljskim predsjednikom Andrzejem Dudom s kojim je razgovarao o odnosima EU-a i Rusije.