Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.

PROBLEMI PRI SLIJETANJU Zrakoplov Croatia Airlinesa za Bruxelles sigurno sletio

PROBLEMI PRI SLIJETANJU Zrakoplov Croatia Airlinesa za Bruxelles sigurno sletio
PROBLEMI PRI SLIJETANJU Zrakoplov Croatia Airlinesa za Bruxelles sigurno sletio
Autor:
Objavljeno: 22. veljača 2018. u 22:43 2018-02-22T22:43:00+01:00

Zrakoplov Croatia Airlinesa, koji je u četvrtak poslijepodne letio iz Zagreba u Bruxelles, imao je tijekom slijetanja poteškoće prilikom izvlačenja nosne noge, no izvlačenje je uspješno obavljeno alternativnim postupkom, a zrakoplov s 58 putnika sigurno je sletio u bruxellesku zračnu luku u 18,13 sati.

Tijekom pripremne faze za slijetanje u četvrtak na poslijepodnevnom letu OU4456 Croatia Airlinesa iz Zagreba u Bruxelles došlo je do poteškoće u postupku izvlačenja nosne noge zrakoplova Dash 8-Q400 pa se u skladu s propisanim operativnim procedurama pristupilo alternativnom postupku izvlačenja, što je uspješno obavljeno, priopćeno je iz te kompanije.
Takve situacije, pojašnjavaju, uključuju preventivno obavještavanje odredišne zračne luke, što je također uobičajeno i točno propisano u civilnom zrakoplovstvu, te se slijetanje obavlja prema posebnoj proceduri.

Iz CA poručuju kako sigurnost putnika i članova posade na tom letu ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, a piloti su striktno primijenili predviđenu operativnu proceduru te je zrakoplov sigurno sletio u Bruxelles.

Zrakoplov Dash 8-Q400 u postupku je utvrđivanja tehničkog statusa i trenutno je povučen iz prometa.
Posljedično je, napominju iz CA, otkazan povratni let OU4457 Bruxelles – Zagreb, a putnicima s tog leta bit će pružena sva pripadajuća skrb u skladu s Europskom regulativom vezanom za prava putnika u slučaju poremećaja u putovanju.
Croatia Airlines se ispričava svim putnicima zbog neplaniranog poremećaja u planiranom putovanju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.