Poruka američkog predsjednika

Obama iranskom narodu: Najbolja prilika za nove odnose sa SAD-om

Hina

Reuters

Reuters

»Moja je poruka vama, iranskom narodu, da se zajedno moramo zauzeti za budućnost kakvu želimo ... Ova godina predstavlja najbolju priliku u više desetljeća za uspostavu novih odnosa između dviju zemalja«, dodao je Obama



WASHINGTON  Američki predsjednik Barack Obama uputio je u četvrtak posebnu poruku iranskom narodu i njegovom čelništvu u kojoj je naglasio da ova godina predstavlja »najbolju priliku u više desetljeća« za uspostavu novih odnosa između dviju zemalja.


Obama je rekao da je na nuklearnim pregovorima između zapadnih sila i Irana postignut napredak, ali da ostaju neke razlike.


»Ovakva se mogućnost možda neće tako skoro ponovno ukazati«, rekao je Obama u poruci povodom proslave iranske nove godine, Novruza.




Američki predsjednik je poručio da će sljedeći »dani i tjedni biti kritični«. »Naši su pregovori postigli napredak, ali ostaju i razlike. A ima i ljudi, u obje zemlje i u drugim zemljama, koji se protive diplomatskom rješenju«, rekao je.


»Moja je poruka vama, iranskom narodu, da se zajedno moramo zauzeti za budućnost kakvu želimo … Ova godina predstavlja najbolju priliku u više desetljeća za uspostavu novih odnosa između dviju zemalja«, dodao je Obama.