Ulov dana

Nizozemska mornarica zaplijenila šest tona kanabisa na Karibima

Hina

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Tamošnji mediji prenose i da je nizozemska mornarica pronašla šest tona kanabisa tijekom rutinskog pregleda ribarskog broda »Caribbean Soul«



ZAGREB/HAG  Nizozemska mornarica zaplijenila je šest tona kanabisa sakrivenog u jednom ribarskom brodu dok je patrolirala Karibima, izvijestio je u četvrtak nizozemski ministar obrane opisujući zapljenu kao »ulov dana«.


Tamošnji mediji prenose i da je nizozemska mornarica pronašla šest tona kanabisa tijekom rutinskog pregleda ribarskog broda »Caribbean Soul«.


Kanabis je otkriven nakon što je američki avion obalne straže prošlog tjedna uočio brod koji plovi iz Jamajke u Gvajanu. Presreo ga je nizozemski brod »Zeeland« koji patrolira područjem koje je dio nizozemskog kraljevstva – Aruba, Curacao i Sint Maarten.




Dvanaest članova posada uhićeno je i odvedeno u Puerto Rico gdje su izručeni službenicima američkog ureda za zapljenu droge.


Zapljena droge, najčešće kokaina, uobičajena je u Karipskom moru.


Najveća zapljena droge od strane nizozemske mornarice bila je 2008. kada su zaplijenili 4,2 tone kokaina te 2013. kad su, uz međunarodnu suradnju, uspjeli zaplijeniti 10 tona kokaina.