Izjava srbijanskog predsjednika

Nikolić: Hrvatska i Srbija nakon “slučaja Šešelj” trebaju pomirbenu gestu

Hina

Komentirajući odnose Srbije i Hrvatske Nikolić je naglasio potrebu da i Beograd i Zagreb nekom gestom pokažu da su ratni sukobi iza njih i da »nema jednog krivca i jedne žrtve«



BEOGRAD –  Srbija i Hrvatska trebaju pomirbenu gestu kojom bi pokazale da je rat iza njih, rekao je u srijedu srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić, nakon što su odnosi dviju država pokvareni slučajem Šešelj.


Komentirajući odnose Srbije i Hrvatske Nikolić je naglasio potrebu da i Beograd i Zagreb nekom gestom pokažu da su ratni sukobi iza njih i da »nema jednog krivca i jedne žrtve«, priopćeno je iz kabineta predsjednika Srbije nakon razgovora s predsjedateljem Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem.


«Veoma je važno da se osude zločini i da se izrazi suosjećanje prema žrtvama i njihovim obiteljimaa«, ocijenio je predsjednik Srbije.




Odnosi između Hrvatske i Srbije zahladnjeli su nakon nedavnog privremenog oslobađanja optuženog ratnog zločinca Vojislava Šešelja i njegovih ratnohuškačkih izjava od kojih se službeni Beograd nije ogradio.


Hrvatski premijer Zoran Milanović je zbog toga otkazao službeni put u Beograd, a srbijanski dužnosnici, ukjučujući predsjednika Nikolića, su minorizirali cijeli slučaj rekavši da se Šešeljeve izjave koriste u hrvatskoj predizbornoj predsjedničkoj kampanji.