Jens Stoltenberg

NATO ministri će razgovarati o migrantskoj krizi i njemačko-turskom pozivu za pomoć

Hina

Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg

Stoltenberg je rekao da je u utorak ujutro razgovarao s turskim ministrom obrane Mehmetom Fatihom Ceylanom i njemačkom ministricom Ursulom von der Leyen, da u ovom trenutku nije do u pojedinosti poznato kakvu pomoć oni od NATO-a očekuju



Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg najavio je da će ministri obrane zemalja članica Saveza, koji se u srijedu sastaju u Bruxellesu, razmotriti tursko-njemački poziv za pomoć u migrantskoj krizi.


“Izbjeglička i migrantska kriza izvor je velike zabrinutosti za sve nas i mislim da ćemo vrlo ozbiljno proučiti zahtjev Turske i drugih saveznika kako bismo vidjeli na koji način NATO može pomoći u upravljanju krizom”, izjavio je Stoltenberg na konferenciji za novinare.


Stoltenberg je rekao da je u utorak ujutro razgovarao s turskim ministrom obrane Mehmetom Fatihom Ceylanom i njemačkom ministricom Ursulom von der Leyen, da u ovom trenutku nije do u pojedinosti poznato kakvu pomoć oni od NATO-a očekuju.




NATO je do sada uvijek odbijao bilo kakvo uključivanje u rješavanje migrantske krize, smatrajući da nema mandat za nadzor granica ili za borbu protiv krijumčara ljudi.


Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u ponedjeljak u Ankari da bi sastanak ministara obrane zemalja članica NATO-a u srijedu i četvrtak u Bruxellesu trebalo iskoristiti za razgovore o tome može li NATO pomoći u nadzoru morske granice između Grčke i Turske.