Prijetnja na javnom TV-u

Muškarac s lažnim oružjem upao na nizozemsku televiziju

Hina

Reuters

Reuters

Odjeven u crno odijelo, bijelu košulju i tamnu kravatu, s naočalama, muškarac je imao u ruci nešto nalik pištolju s prigušivačem, kako se vidi u petominutnoj videosnimci dostupnoj na mrežnoj stranici nizozemske javne televizije (NOS). Rekao je da predstavlja »zajednicu hakera



DEN HAAG Muškarac s lažnim pištoljem izazvao je u četvrtak navečer prekid programa nizozemske javne televizije u trenutku kad je trebao početi dnevnik, u 20 sati, zahtijevajući da iz zasad nerazjašnjenih razloga ide uživo, a potom ga je svladala policija.


Odjeven u crno odijelo, bijelu košulju i tamnu kravatu, s naočalama, muškarac je imao u ruci nešto nalik pištolju s prigušivačem, kako se vidi u petominutnoj videosnimci dostupnoj na mrežnoj stranici nizozemske javne televizije (NOS).


Rekao je da predstavlja »zajednicu hakera«.




Muškarac je zaprijetio oružjem zaštitaru i zatražio da ga se odvede u studio dnevnika od 20 sati. Na kraju je odveden u drugi studio, gdje je prizor snimljen.


Zgrada je evakuirana, a dnevnik nije počeo iako otmičar nije ušao u studio gdje je emisija trebala početi. U poruci emitiranoj na ekranu pisalo je »trenutak, molimo vas«.


»Sumnjivac je imao lažno oružje koje je nemoguće razlikovati od pravog«, objavila je nizozemska televizija na Twitteru, ističući da 19-godišnjak nije imao policijski dosje.