Odlazak slavnog talijanskog voditelja s televizije RAI

Michele Santoro: Na televiziji Rai vodio bih emisiju za jedan euro

Slavka Aničić

Predsjednik televizije RAI Paolo Garimberti koji nije isključio mogućnost ponovnog angažiranja proslavljenog voditelja i bivšeg europskog zastupnika ljevičarske orijentacije



Nakon što je talijanska državna televizija RAI prekinula suradnju s jednim od najpopularnijih voditelja Micheleom Santorom, on je u četvrtak zadnjom epizodom svoje političke emisije Annozero privukao rekordnih osam milijuna gledatelja.


Santoro, koji redovito kritizira politiku premijera Berlusconija te izaziva njegove izljeve bijesa, u emisiji je rekao da još nije potpisao ugovor s nijednom TV postajom, te da je spreman ponovo raditi za RAI »za samo jedan euro po emisiji«.


Santoro je objasnio da je do prekida suradnje došlo sporazumno, jer više nije htio raditi na osnovu odluke suda.




Sud je naime Santora vratio na posao na RAI, nakon što mu je oduzet posao zbog »neposlušnosti« odnosno smionih kritika na račun desničarske vlade.


Nakon Santorove provokativne ponude, oglasio se predsjednik televizije RAI Paolo Garimberti koji nije isključio mogućnost ponovnog angažiranja proslavljenog voditelja i bivšeg europskog zastupnika ljevičarske orijentacije koji vodi najgledaniju emisiju u zemlji.


Garimberti je naglasio da Santoro treba predati prijedlog o ponovnoj suradnji generalnoj direktorici televizije koja o tome odlučuje.


»Poštujem svoj i tuđi rad, rad treba platiti. Santoro je zvijezda i ne može raditi za 1 euro«, nadodao je Garimberti te osudio Santorovo korištenje emisije za govor o raskidu njegovog poslovnog ugovora pred publikom od osam milijuna ljudi.


Inače, njegova emisija u četvrtak bila je posvećena referendumu o nuklearnoj energiji koji se održava u nedjelju i ponedjeljak.