Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
11. prosinca 2019.
Prva dama

Melania Trump neće se pojaviti na G7 ni summitu sa Sjevernom Korejom

Donald i Melania Trump / Foto: REUTERS
Donald i Melania Trump / Foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 4. lipanj 2018. u 7:49 2018-06-04T07:49:00+02:00

Prva dama SAD-a nije viđena u javnosti od 10. svibnja, kada su ona i predsjednik Donald Trump u vojnoj bazi Andrews dočekali tri Amerikanca koji su pušteni iz zatvora u Sjevernoj Koreji

Supruga američkog predsjednika Melania Trump preskočit će ovotjedni summit G7 u Quebecu, a ne planira ni nazočiti summitu najavljenom za 12. lipnja u Singapuru sa Sjevernom Korejom, priopćila je u nedjelju Bijela kuća.

Prva dama SAD-a nije viđena u javnosti od 10. svibnja, kada su ona i predsjednik Donald Trump u vojnoj bazi Andrews dočekali tri Amerikanca koji su pušteni iz zatvora u Sjevernoj Koreji.

Melania Trump je 14. svibnja podvrgnuta kirurškom zahvatu zbog dobroćudnog tumora, te je puštena iz bolnice 19. svibnja. Operativni zahvat embolizacije dobroćudnog tumora bubrega na 48-godišnjoj supruzi američkog predsjednika izveden je u nacionalnoj vojnoj bolnici Walter Reed.

»Ona neće prisustvovati sastanku G7 i ne planira putovati u Singapur u ovom trenutku«, rekla je njezina glasnogovornica Stephanie Grisham u e-mail poruci u nedjelju.
Bijela kuća objavila je u nedjelju navečer da će predsjednik i prva dama u ponedjeljak na prijemu koji nije otvoren za novinare ugostiti obitelji članova državnih službi koji su ubijeni na dužnosti.

Prošle srijede Melania Trump je preko Twittera odgovorila na spekulacije o njezinoj odsutnosti iz javnosti.

»Vidim da mediji rade prekovremeno spekulirajući o tome gdje sam i što radim. Budite mirni, ovdje sam u @BijelojKući sa svojom obitelji, osjećam se sjajno & naporno radim za dobrobit djece i američkog naroda«, napisala je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.