Promjena plana zbog tehničkog kvara na državnom zrakoplovu

Kosor sa suradnicima “uhvatila” let iz Marseillesa i stigla u Bruxelles

Irena Frlan Gašparović

Ništa ne može pokvariti sutrašnji dan. Pred nama je povijesni dan, osobito važan i za mene osobno, kazala je Jadranka Kosor



BRUXELLES - Premijerka Jadranka Kosor stigla je u četvrtak navečer u Bruxelles, a dobro raspoloženje, kako je otkrila novinarima po dolasku u hotel, nisu joj pokvarile ni teškoće s državnim zrakoplovom koji se pokvario pa je Kosor iz Marseillesa morala stići redovnom linijom.


 – Ništa ne može pokvariti sutrašnji dan. Pred nama je povijesni dan, osobito važan i za mene osobno, kazala je Kosor, dodavši da je ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji “najvažniji dokument koji će potpisati u svom političkom životu”.

Kosor je istaknula da je ponosna što je njezina Vlada završila pregovore s EU-om. Na pitanje što savjetuje novoj vladi, poručila je da “bi im bilo lakše da su zdušno podržavali sve što smo mi radili” oko arbitraže sa Slovenijom i u poglavlju 23. Pravosuđe i temeljna prava. Drago joj je i što će u ime Slovenije ugovor potpisati Borut Pahor.


– On i ja smo obavili velik posao u kojem nam je malo tko pomagao, zaključila je premijerka na odlasku.




Nešto prije 19 sati, dok se očekivao dolazak premijerke Jadranke Kosor u Bruxelles, proširila se vijest da se izaslanstvo Hrvatske, umjesto državnim zrakoplovom u glavni grad Belgije moralo uputiti redovnom linijom jer je došlo do tehničkog kvara, pa su Kosor i njezini suradnici, moglo se čuti, “hvatali” redovni let.