Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
26. siječnja 2020.
Mirni prosvjed

Kazne protiv veganskih prosvjednika koji ulijeću na farme: "To je gnjusno zlostavljanje od strane gomile siledžija"

FOTO/Flickr
FOTO/Flickr
Autor:
Objavljeno: 1. kolovoz 2019. u 9:34 2019-08-01T09:34:28+02:00

Na licu mjesta bi mogli platiti od tisuću pa sve do 220 tisuća dolara. 

Temeljno pravo na prosvjede naglašava riječ "mirno". Postoji velika razlika između mirnog prosvjeda i pobune koja bukne na ulicama i nerijetko se pretvori u nasilje.

Da bi spriječili takve situacije, vlada Novog Južnog Walesa uvela je poprilične kazne za pojedine australske prosvjednike, javlja VT.

Od prvog kolovoza ove godine, vegani koji prijeđu granicu mirnog prosvjeda na način da ilegalno upadaju na farme, bit će kažnjeni.

Na licu mjesta bi mogli platiti od tisuću pa sve do 220 tisuća dolara. 

Ulijetanje na nečiju farmu predstavlja veliki rizik. Nakon što je nekoliko veganskih prosvjednika "napadalo" farme u travnju, tek su neki kažnjeni globom od 400 do 600 dolara.

Sada, mnogi smatraju da bi se takvi prosvjednici trebali suočiti s puno strožim posljedicama zbog ometanja.

Na sve to, vlada će uvesti i do pet godina zatvora za sudionike provala. John Barilaro je za News izjavio: ""Osvetnici koji ilegalno ulaze na imovinu naših poljoprivrednika nisu ništa manje nego domaći teroristi - naši poljoprivrednici su imali dovoljnu količinu toga. Oni ne zaslužuju, niti imaju vremena baviti se ilegalnim uznemiravanjem i gnjusnim zlostavljanjem od strane gomile siledžija...", prenosi VT.

Dodaje i da se šalje snažno upozorenje svima koji smatraju da je u redu ilegalno invazirati farme i uznemiravati farmere koji teško rade.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu