Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. veljače 2019.
Izborna godina

Kad veterani Armije BiH i HVO zajedno upru, vlasti su u stavu mirno. Nađe se i parsto milijuna maraka, kojih nema

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 9. kolovoz 2018. u 19:10 2018-08-09T19:10:04+02:00

Odobrene su sve izmjene koje su tražili branitelji, što bi ovaj entitet moglo dovesti u velike financijske probleme. No, izborna je godina

MOSTAR, 9. kolovoza 2018. (Hina) - Povjerenstvo za usuglašavanje različito usvojenih tekstova zakona o razvojačenim braniteljima u dva doma Parlamenta Federacije BiH odobrilo je u četvrtak u Mostaru sve izmjene koje su tražili branitelji što bi ovaj entitet moglo dovesti u velike financijske probleme, no s obzirom da je izborna godina nijedna stranka se nije usudila proturječiti tim zahtjevima.

Predsjednik povjerenstva Jasenko Tufekčić je u pratnji pripadnike specijalne policije nakon okončane sjednice poručio braniteljima da su svi njihovi zahtjevi prihvaćeni. U suprotnom branitelji su prijetili nasilnim ulaskom u zgradu gdje je održana sjednica. U jednome trenutku došlo je i do verbalnog obračuna članova povjerenstva s pripadnicima braniteljskih udruga u Mostaru.

»Povjerenstvo je dalo prolaz isto tako amandmanima koji su usvojeni u Zastupničkom domu, a Vlada ih prihvatila kao svoje i samim tim postali su sastavni dio teksta zakona. Dali smo prolaz, kao i na prvoj sjednici, amandmanima koje nije prihvatila Vlada, a koji su usvojeni u Zastupničkom domu i u Domu naroda«, rekao je Tufekčić.

Radi se o zahtjevima branitelja, ali i pojedinih političkih stranaka koje im nastoje udovoljiti.

No, sam Tufekčić nije točno naveo što je povjerenstvo odobrilo pa je najavio da će sutra pismeno poslati zaključke.

Najavio je kako će o tome dokumentu razgovarati s premijerom i vodstvom Federacije BiH nakon čega bi cijeli zakon trebala ponovno prihvatiti oba doma Parlamenta Federacije BiH.

Pripadnici udruga koje okupljaju bivše pripadnike Armije BiH i HVO-a zaprijetili su ranije blokadama prometnica i nove masovnije prosvjede.
Donošenju ovoga zakona oštro se usprotivio voditelj misije MMF-a u BiH Francisco Parodi tvrdeći da će za njega trebati više stotina milijuna maraka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!
Započela je modernizacija strukovnog obrazovanja na dobrobit učenika i gospodarstva Republike Hrvatske!

UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!