Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
20. veljače 2019.
Tripoli

KAOS U LIBIJI Usred sukoba suparničkih milicija, iz zatvora pobjeglo četiristo zatvorenika

Foto pixabay
Foto pixabay
Autor:
Objavljeno: 3. rujan 2018. u 9:26 2018-09-03T09:26:39+02:00

Oko četristo zatvorenika uspjelo je u nedjelju pobjeći iz zatvora u predgrađu libijskog glavnog grada Tripolija, koje je već tjedan dana poprište nasilja, objavila je policija.

»Zatvorenici su uspjeli probiti vrata i pobjeći« nakon nereda do kojih je došlo u blizini zatvora Ain Zara između suprotstavljenih naoružanih skupina, kazala je policija. Čuvari ih nisu uspjeli zaustaviti.

Suparničke milicije već tjedan dana teškim oružjem međusobno se bore u južnom predgrađu Tripolija. U tim je borbama dosad poginulo najmanje četrdeset osoba, uglavnom civila, po zadnjem priopćenju ministarstva zdravstva od petka navečer.

Raketnom paljbom pogođen je u nedjelju i izbjeglički logor u kojem su smješteni ljudi koji su izbjegli iz grada Tawerghe, pri čemu su najmanje dvije osobe poginule.

U tom se logoru nalaze stotine izbjeglica iz libijskog rada Tawerghe, smještenog u blizini Misrate, koji su bili prisiljeni pobjeći nakon revolucije 2011. kojom je svrgnut bivši čelnik Moamer Gadafi i otad se nisu uspjeli vratiti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka