Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 6
Sutra: 7° 7° 6
18. siječnja 2020.
Momo challenge

Jeziva "igra samoubojstva" se širi svijetom pomoću popularne aplikacije. Prva žrtva - djevojčica od 12 godina

Foto/Momo, Facebook
Foto/Momo, Facebook
Autor:
Objavljeno: 23. veljača 2019. u 7:25 2019-02-23T07:25:53+01:00

"Igra samoubojstva" tjera djecu na samoozljeđivanje, a prema medijskim se natpisima počela širiti i u Velikoj Britaniji. 

Vrlo je teško pratiti što mališani rade na internetu, u vrijeme kada je sve svakome dostupno. Upravo su zato baš dječica meta najnovije horor igre koja se počela širiti Engleskom.

Jeziva "igra samoubojstva" potiče djecu na samoozlijeđivanje, a u krajnjim slučajevima i na samoubojstvo. Igra se zove "Momo izazov", a temelji se na liku jezive žene s tamnom kosom, jezivim osmijehom i ogromnim očima.

Lutka "Momo" izložena je u horor galeriji Vanilla u Tokyju, pod imenom "Mama ptica", prenosi Daily Mail.

Jezivi izazov širi se putem aplikacije WhatsApp, a meta su maloljetna djeca. Prva žrtva ove "igre" je djevojčica od svega 12 godina, koja se ubila u Kolumbiji. Upravo zbog te informacije, zabrinuta mama iz Manchestera odlučila je upozoriti vlasti i roditelje. Majka je izjavila da se uznemirila nakon što je učitelj njezinog sedmogodišnjeg sina prijavio da mališan prijeti ostalim učenicima.

Zabrinuta je majka razgovarala s djetetom, koje je naposljetku priznalo za "Momo izazov". Užasnuta je majka rekla da je njezin sin rasplakao tri učenika nakon što im je rekao da će "Momo doći u njihovu sobu i ubiti ih". "Kad smo došli kući iz škole, ispitivala sam ga o tome i on je rekao da su mu druga djeca u školi rekla da pogleda Momo izazov, što je i napravio.

Ispred sebe imam uplašenog malenog dječaka i duboku zabrinutost za ostalu djecu u školi", rekla je mama, a prenosi Daily Mail.

Majka je upozorila i na potrebu roditelja za kontrolom djece na internetu. "Imate opcije roditeljskih kontrola i zaštita koje su vrlo čvrste, a ovakve strahote svejedno nađu put do naše djece. Ako imate djecu, vrlo je važno razgovarati s njima o idiotima koji putem mreže pokušavaju ovakve stvari". 

"Momo" je kreirana od strane japanske kompanije za specijalne efekte, Link Factory, koja nema nikakve veze s ovom jezivom igrom. U rujnu prošle godine, djevojčica od 12 i dječak od 16 godina u Kolumbiji, okončali su svoj život samoubojstvom nakon igranja "izazova" na WhatsAppu. Lokalni su mediji izvještavali da su se samoubojstva dogodila u razdoblju od 48 sati, a djevojčicu koja se objesila, pronašli su njezini šokirani rođaci. Mobiteli nesretne djece su zaplijenjeni od strane policije, koja je potvrdila postojanje spomenutih poruka, doznaje Daily Mail. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.