Provjerava se autentičnost snimke

Japan odbio platiti otkupninu, Islamska država pogubila taoca?

Hina

Foto www.smh.com.au

Foto www.smh.com.au

Autentičnost nove video snimke nije utvrđena. Jedan stručnjak državnog kanala NHK je s drugim stručnjacima utvrdio neobičnosti snimke na kojoj se uočava neuobičajen postupak, odsutnost logotipa skupine IS, kao i odsutnost vjerskih referenci



TOKIO – Japanska vlada povjerava autentičnost video snimke pogubljenja jednog od dvojice japanskih talaca koje je otela skupina Islamska država (IS), objavila je japanska vlada u noći između subote i nedjelje.


»Nova video snimka koja prikazuje Kenji Gota postavljena je na internet, skupljamo informacije«, rekao je glasnogovornik vlade Yoshihide Suga, na konferenciji za novinare nakon ponoći. Prema tom dokumentu, džihadisti su ubili drugog taoca Haruna Yukawa.


Suga je rekao da vlada osuđuje taj potez te da će oštro odgovoriti.




Sastanak glavnih članova vlade trebao bi se održati u noći pod predsjedanjem premijera Shinzo Abe.


Suga je ponovo tražio trenutačno oslobađanje Japanaca.


Autentičnost nove video snimke nije utvrđena. Jedan stručnjak državnog kanala NHK je s drugim stručnjacima utvrdio neobičnosti snimke na kojoj se uočava neuobičajen postupak, odsutnost logotipa skupine IS, kao i odsutnost vjerskih referenci.


Novi razvoj događaja se zbio 36 sati nakon isteka ultimatuma od 72 sata koji su u utorak odredili islamisti IS prijeteći da će pogubiti dvojicu Japanca ukoliko ne dobiju otkupninu od 200 milijuna dolara.