Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Susret na utakmici Hrvatska - Engleska

Hrvatsko srce kuca u grudima izraelskog dječaka

Izraelski premijer s dječakom Alonom u svečanoj loži stadiona Lužnjiki na utakmici Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Engleske / Foto Facebook Benjamin Netanyahu
Izraelski premijer s dječakom Alonom u svečanoj loži stadiona Lužnjiki na utakmici Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Engleske / Foto Facebook Benjamin Netanyahu
Autor:
Objavljeno: 13. srpanj 2018. u 13:04 2018-07-13T13:04:00+02:00

Kad je dječak Alon imao šest godina, transplantirano mu je srce donirano iz Hrvatske

ZAGREB Premijer Izraela Benjamin Netanyahu objavio je na svom Facebook profilu video susreta s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem u svečanoj loži stadiona na utakmici između Hrvatske i Engleske. 

Na internetskoj stranici HRT-a objavljena je snimka izraelskog premijera, koji je na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina, nazočio polufinalnom susretu između Hrvatske i Engleske, a uz njega su bili supruga Sara i dvoje mladih koji se bore protiv karcinoma, Mika Lipsker i Alon Eizarayev.

Kad je dječak Alon imao šest godina, transplantirano mu je srce donirano iz Hrvatske, rekao je premijer Netanyahu Andreju Plenkoviću.

Hrvatski premijer Plenković i naš veleposlanik u Moskvi Staničić, djeci koja su inače veliki ljubitelji nogometa, darovali su hrvatske navijačke šalove. Djeca su bila oduševljena i darovima i utakmicom, a Alon je posebno bio sretan zbog hrvatske pobjede.

Hrvatska je inače vodeća zemlja u svijetu po broju transportiranih organa kojih je prošle godine bilo više od 300.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.