Antikorupcijska liga Balkana

Hrvatski novinar Margetić optužio bivšeg srpskog ministra za korupciju

Bojana Oprijan Ilić

Margetić je optužio bivšeg srbijanskog ministra finacija i gospodarstva i predsjednika Ujedinjenih regiona Srbije, Mlađana Dinkića, za zlouporabe i korupciju u slučaju privatizacije kompanije "Mobtel" kao i za pranje novca na Cipru



BEOGRAD Nevladina udruga Antikorupcijska liga Balkana optužila je večeras bivšeg srbijanskog ministra finacija i gospodarstva i predsjednika Ujedinjenih regiona Srbije, Mlađana Dinkića, za zlouporabe i korupciju u slučaju privatizacije kompanije “Mobtel” kao i za pranje novca na Cipru. 


Prije toga savjetnik predsjednika Srbije, Oliver Antić, najavio je rasplet još jedne afere “veličine slučaja Sanader”, uputivši novinare na press konferenciju hrvatskog novinara Domagoja Margetića, koji je u ime Antikorupcijske lige ustvrdio da je Dinkić odgovoran za protuzakonitu privatizaciju “Mobtela”, prije svega, kroz procjenu vrijednosti za otkup 30 posto offshore firme Austrijanca Martina Šlafa. 


– Mlađan Dinkić je naprosto nadmašio Einsteina, jer je uspio izračunati takvu matematičku formulu po kojoj je 30 posto od 132 miljuna više od 500 milijuna. To je jasan dokaz zlouporabe i korupcije u slučaju Mobtel, rekao je Margetić i dodao da su u razotkrivanju ove afere dobili izravnu podršku predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.


Antikorupcijska liga tvrdi i da posjeduje “dodatne dokaze koji se vode kao državna tajna”  te da će o tome izravno razgovarati s tužiteljem za organizirani kriminal Miljkom Radisavljevićem. Margetić je rekao i da su svi dokazi već predočeni i austrijskim istražiteljima u aferi “Hypo” i da su i oni došli do istih zaključaka. 

Iz Dinkićovog URS-a  tvrdnje su ocijenjene kao “gomila gluposti i neistina” , uz najavu tužbe protiv Margetića zbog “uvrede ugleda i časti jednog pojedinca i širenja panike u javnom životu Srbije”.