Nitko nije preuzeo odgovornost

Eksplozija ispred škole u Italiji: poginula 16-godišnjakinja, 7 osoba ranjeno

Hina

 Eksplozija je odjeknula u 7.45 u vrijeme kada učenici ulaze u koja nosi ime suca Giovannija Falconea, žestokog borca protiv mafije, i njegove supruge Francesce Morvillo Falcon



U eksploziji bombe u subotu ujutro ispred gimnazije u Brindisiju smrtno je stradala jedna gimnazijalka, a sedam je osoba ranjeno, objavila je ministrica unutarnjih poslova Annamaria Cancellieri, navodeći kako je riječ o zamršenom događaju koji se dogodio pod neuobičajenim okolnostima.


»Pretpostavke su brojne i zasad ni o čemu ne možemo govoriti sa sigurnošću«, rekla je Cancellieri za kanal SKY TG24 ocijenivši kako treba ostati na oprezu.


Cancellieri je istaknula da je ženska gimnazija nosila ima suca Giovannija Falconea, žestokog borca protiv mafije, i njegove supruge Francesce Morvillo Falcone. Oboje su, zajedno s trojicom čuvara ubijeni 23. svibnja 1992. u atentatu sicilijanske mafije, kada je 500 kg dinamita eksplodiralo na autoputu između zračne luke Palerma i središta grada.




Cancellieri je također rekla da o tijeku istrage iz minute u minutu izvješćuje premijera Maria Montija i predsjednika Giorgia Napolitana. Na novinarsko pitanje zna li je li riječ o novome valu mafijaških napada, poput onih prije 20 godina, Cancellieri je odgovorila: »O tome ne možemo govoriti sa sigurnošću, prerano je za takve pretpostavke ili bilo kakve zaključke, no napad se dogodio u neuobičajenim okolnostima. Treba oprezno baratati svim pretpostavkama i ostati na oprezu.«


Prema prvim informacijama riječ je o bombi kućne izrade. Eksplozija je odjeknula u 7,45, u vrijeme kada učenici ulaze u zgradu gimnazije. Demantirana je informacija prema kojoj je u eksploziji poginula još jedna učenica. Ona je, kako prenosi agencija Ansa, prebačena u bolnicu u vrlo teškom stanju.


Nitko još nije preuzeo odgovornost za eksploziju pred gimnazijom.