Trumpova vizija

‘Deportacije počinju’: Boston Globe objavio satiričnu naslovnicu Amerike Donalda Trumpa

Hina

Objašnjavaju da satiričnom naslovnicom privode Trumpovu retoriku »logičnom završetku» kako bi čitateljima dali do znanja da »njegova vizija Amerike obećava da će u stvarnom životu biti podjednako strašna kao što je na novinskom papiru«



Američki dnevni list The Boston Globe objavio je u nedjelju satiričnu naslovnicu na kojoj prikazuje što bi se moglo dogoditi sa Sjedinjenim Državama ako Donald Trump bude izabran za predsjednika.


List nosi datum 9. travnja 2017. i naslov »Počinju deportacije«, najavljujući članke o Trumpovom ispunjenju predizbornih obećanja da će deportirati milijune ilegalnih doseljenika.Ostali članci detaljno skiciraju opasnost trgovinskog rata s Kinom i Meksikom, odbijanje američkih vojnika da ubijaju obitelji terorista, kao i strože zakone o kleveti, usmjerene protiv novinara.

The Boston Globe u uvodniku piše: »Vizija Donalda J. Trumpa o budućnosti naše nacije duboko uznemiruje i duboko je neamerička«.


Objašnjavaju da satiričnom naslovnicom privode Trumpovu retoriku »logičnom završetku» kako bi čitateljima dali do znanja da »njegova vizija Amerike obećava da će u stvarnom životu biti podjednako strašna kao što je na novinskom papiru«.




Pozivaju republikansku stranku da na konvenciji u srpnju podupre drugog kandidata, navodeći kao moguće alternative bivšeg kandidata Mitta Romneya odnosno predsjednika Zastupničkog doma Paula Ryana.


Trump je na skupu u Rochesteru kritizirao satiričnu naslovnicu The Boston Globea, ocijenivši je »glupom«. »Bezvrijedna je, jeftina«, kazao je Trump, nazivajući priču izmišljenom i nepoštenom.