Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1n
Sutra: 1° 1° 1n
21. siječnja 2020.
Slučaj maltretiranja u Mariboru

Bivšoj slovenskoj odgojiteljici 13 mjeseci zatvora zbog maltretiranja djece

Foto dnevnik.si
Foto dnevnik.si
Autor:
Objavljeno: 14. siječanj 2016. u 13:03 2016-01-14T13:03:07+01:00

Bivša odgojiteljica u jednom dječjem vrtiću u Mariboru osuđena je na 13 mjeseci zatvora zbog psihičkog i fizičkog maltretiranja dviju djevojčica mlađih od dvije godine, čiji roditelji od nje u privatnoj tužbi traže po 25.000 eura odštete

LJUBLJANA Bivša odgojiteljica u jednom dječjem vrtiću u Mariboru osuđena je na 13 mjeseci zatvora zbog psihičkog i fizičkog maltretiranja dviju djevojčica mlađih od dvije godine, čiji roditelji od nje u privatnoj tužbi traže po 25.000 eura odštete.
»Kazna je s obzirom na nove utvrđene činjenice mogla biti i viša«, kazala izričući presudu sutkinja mariborskog okružnog suda Andreja Lukeš nakon ponovljenog suđenja o slučaju koji se dogodio 2013. godine.

Dodala je kako djeca s kojima je osuđena postupala na surov i grub način još uvijek imaju psihičke posljedice te da bi svi roditelji slične slučajeve morali prijavljivati.

Prema optužnici, koju je sud u cijelosti prihvatio kod odmjeravanja visine kazne, sada 49-godišnja odgojiteljica Marjeta Veselič djevojčice je u nekoliko navrata grubo bacala na postelju i polijevala ih vodom zbog neposluha, a jednu je čak jastukom stiskala toliko da se je skoro ugušila, što je otkriveno istragom nakon što su roditelji kod djece primijetili promjene u ponašanju.

Nakon izbijanja skandala dobila je otkaz, a pred sudom je negirala krivicu.

Izjavila je da su je lažno optužile nekadašnje kolegice, te da joj je njen posao u vrtiću predstavljao sve, nakon što joj je umro muž.

»Radila sam profesionalno i kad bih se mogla vratiti u vrtić postupala bih jednako«, kazala je osuđena odgojiteljica.

Roditelji djevojčica sudskom tužbom od nje traže po 25.000 eura odštete.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.