Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
16. veljače 2019.
Ni da ni ne

Biser do bisera: Bijela kuća pojašnjava Trumpove izjave o ruskom miješanju

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 18. srpanj 2018. u 23:10 2018-07-18T23:10:27+02:00

Bijela kuća je odbacila tvrdnje da je američki predsjednik Donald Trump u srijedu rekao da Rusija više ne cilja na Sjedinjene Države, naglasivši kako je Trumpovo "ne" bilo odgovor na daljnja pitanja, a ne na pitanje oko ruskog miješanja u američke izbore.

Trump je prije sastanka vlade ranije u srijedu na pitanje o tome cilja li Moskva i dalje na Sjedinjene Države kada se radi o miješanju u izbore odmahnuo glavom i odgovorio "ne".

Time je proturječio zaključcima američkih obavještajnih službi oko toga da Moskva nastavlja s pokušajima miješanja.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders pojasnila je da je predsjednik rekao "ne" za daljnja pitanja.

"Predsjednik i njegova vlada teško rade kako bi osigurali da se Rusija ne može miješati u naše izbore kao što su to činili u prošlosti", dodala je glasnogovornica.

Američki čelnik je u Helsinkiju nakon susreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom istaknuo kako ne vidi razloga za vjerovati da se Rusija uplela u američke izbore 2016. te da je to Putin "krajnje energično i snažno zanijekao".

To je pokrenulo snažne kritike američkih političara koji su naglasili da predsjednik takvim izjavama potkopava tvrdnje američke obavještajne zajednice.

Trump je potom novinarima pojasnio da je izgovarajući ključnu rečenicu na novinskoj konferenciji zaboravio staviti rječcu "ne", što je dalo suprotno značenje onome što je želio reći.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka