Nakon napada u Bejrutu

Ban izrazio solidarnost s libanonskim narodom

Hina

Ban Ki-moon uputio je izraze sućuti i pozdravio način na koji su premijer, vlada i libanonski predsjednik reagirali na napad koji se dogodio u petak, a koji je stajao života šefa tajne libanonske službe Wissama al Hassana i još sedmero ljudi



NEW YORK - Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon u subotu je u telefonskom razgovoru s libanonskim premijerom Najibom Mikatijem izrazio svoju veliku solidarnost s libanonskim narodom, nakon eksplozije autobombe u Bejrutu, izvijestio je UN.


Ban je uputio izraze sućuti i pozdravio način na koji su premijer, vlada i libanonski predsjednik reagirali na napad koji se dogodio u petak, a koji je stajao života šefa tajne libanonske službe Wissama al Hassana i još sedmero ljudi. U eksploziji je također ranjeno 80 osoba.


Ban je telefonom razgovarao i s libanonskim predsjednikom Michelom Suleiman kojemu je poručio kako je iznimno važno nastaviti i dalje štititi Libanon od negativnih utjecaja i događaja u regiji te je spomenuo angažman međunarodne zajednice na suverenosti i stabilnosti u zemlji.




Glavni tajnik smatra kako Libanon treba čvrstu upravu u ovome kritičnom razdoblju, a obećao je i pomoć predsjedniku i premijeru, stoji u priopćenju UN-a.


Još u petak Ban i UN-ovo Vijeće sigurnosti oštro su osudili napad. Libanonce su pozvali da očuvaju nacionalno jedinstvo Libanona.