Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
6. prosinca 2019.
Stanje sve napetije

BLISKI ISTOK Iranske snage raketirale izraelske ciljeve, ovi odmah uzvratili: 'Osvetili smo se'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 10. svibanj 2018. u 7:02 2018-05-10T07:02:45+02:00

Sirijska novinska agencija Sana izvijestila je da je sirijska zračna obrana oborila desetke izraelskih raketa ali i da su neke od njih uspjele pogoditi mjesta protuzračne obrane, radar i skladište streljiva. Dodala je i da su neke od izraelskih raketa srušene južno od grada Homsa

Iranske snage na sirijskoj strani Golanske visoravni ispalile su oko 20 projektila ili raketa na izraelske ciljeve na toj strateškoj visoravni, izjavio je u četvrtak navečer glasnogovornik izraelskih vojnih snaga pukovnik Jonathan Conricus.

Conricus je izvijestio i da je Izrael presreo »nekoliko« raketa te da nije bilo izvještaja o žrtvama. Također, rekao je kako se niskim procjenjuju štete na izraelskim položajima. Istaknuo je i da je Izrael uzvratio za taj napad, bez iznošenja detalja. »Mi smo se osvetili, ali nemam nikakvih detalja o tome«, rekao je.

Nakon što je uočio »neredovite aktivnosti iranskih snaga u Siriji«, kao ih je opisala izraelska vojska, Izrael je u utorak naredio lokalnim vlastima na Golanskoj visoravni pod njegovim nadzorom da »otključaju i urede skloništa« za zaštitu u sluačaju bombardiranja.

Izraelske rakete tijekom napada pogodile su u Siriji nekoliko mjesta protuzračne obrane, radarsko mjesto i skladište streljiva, izvijestili su u četvrtak sirijski državni mediji.

Sirijska novinska agencija Sana izvijestila je da je sirijska zračna obrana oborila desetke izraelskih raketa ali i da su neke od njih uspjele pogoditi mjesta protuzračne obrane, radar i skladište streljiva. Dodala je i da su neke od izraelskih raketa srušene južno od grada Homsa.

Izrael je u četvrtak raketnim napadom uzvratio na raniji napad iranskih snaga koje su sa sirijske strane Golanske visoravni ispalile oko 20 projektila ili raketa na izraelske ciljeve na toj strateškoj visoravni.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.