Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
11. prosinca 2019.
Napad u prometnoj ulici

foto 13 OZLIJEĐENIH U EKSPLOZIJI U LYONU Policija traga za muškarcem koji je ostavio torbu ispred slastičarnice

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 24. svibanj 2019. u 20:55 2019-05-24T20:55:00+02:00

Policija traži biciklista, starog između 30 i 35 godina kojega je sigurnosna kamera snimila na mjestu eksplozije kako ostavlja torbu ispred slastičarnice kratko prije nego što je došlo do eksplozije oko 17.30 sati, rekli su policijski izvori i lokalni gradonačelnik Denis Broliquier

LYON Francuska policija traga za bombašem koji je osumnjičenim da je u petak ostavio torbu-bombu nakon eksplozije u središtu Lyona u kojoj je ozlijeđeno 13 osoba.

U eksploziji paketa bombe u prometnoj ulici središta Lyona, koju je francuski predsjednik nazvao napadom, lakše je ozlijeđeno 13 osoba, dva dana prije europskih izbora.

MDF76512
Eksplozija u Lyonu / Foto Reuters

U toj torbi ostavljenoj ispred slastičarnice u pješačkoj ulici nalazili su se vijci i čavli, naveo je policijski izvor.

Policija traži biciklista, starog između 30 i 35 godina kojega je sigurnosna kamera snimila na mjestu eksplozije kako ostavlja torbu ispred slastičarnice kratko prije nego što je došlo do eksplozije oko 17.30 sati, rekli su policijski izvori i lokalni gradonačelnik Denis Broliquier.

Policija je evakuirala i blokirala ulicu. Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad. Antiteroristički odjel pariške policije je preuzeo istragu slučaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je najprije javilo da je osam osoba ozlijeđeno, ali je policija kasnije navela da ima 13 ozlijeđenih, od kojih nitko nije životno ugrožen.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.