HNS-ov ministar u Rijeci

Vrdoljak: Za izgradnju Sveučilišne bolnice u Rijeci najbolji je model javno-privatnog partnerstva

Hina

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja izrazio je čuđenje protivljenju tome modelu u Hrvatskoj, a saborska zastupnica HNS-a Nada Turina-Đurić rekla je da su otpori u slučaju riječke bolnice potpuno neutemeljeni



RIJEKA Političko vodstvo Kukuriku koalicije neće dozvoliti povratak HDZ-a na vlast na lokalnim izborima, neće dozvoliti ponavljanje ružne i neugodne epizode osmogodišnje vlasti HDZ-a – poručio je ministar Ivan Vrdoljak na skupu HNS-a u Rijeci.


“Kukuriku koalicija govori istinu, a ta istina sutra će biti i puno bolja. U prvom kvartalu 2013. preokrenut ćemo trendove i BDP će početi rasti. Naša obećanja bit će ispunjena”, rekao je.


Cilj HNS-a je da se na lokalnim izborima zajedno s partnerima iz SDP-a, HSU-a i IDS-a poveća broj svojih vijećnika i lokalnih dužnosnika za 20 posto, a župana za – 100 posto, s obzirom da sad imaju jednoga župana, a žele dva. 




»Strašno vjerujem u 42.000 HNS-ovaca, to su ljudi koji su jako motivirani da ne dozvole povratak HDZ-a na političku scenu«, rekao je Vrdoljak.


 Za izgradnju nove Sveučilišne bolnice u Rijeci HNS preporučuje model javno-privatnog partnerstva (JPP), rečeno je večeras na konferenciji za novinare. Potpredsjednik HNS-a i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak izrazio je čuđenje zbog protivljenja modelu javno-privatnog partnerstva u Hrvatskoj u posljednje vrijeme, a saborska zastupnica HNS-a Nada Turina-Đurić rekla je da su otpori tome modelu potpuno neutemeljeni.


Varaždinska županija može biti dobar primjer svima ostalima kako primjenjivati taj model, rekla je, ističući kako se nada da će se postići suglasnost o realizaciji projekta riječke bolnice po tome modelu. U projektu bi trebali sudjelovati Primorsko-goranska županija i grad Rijeka, a ključni partner trebalo bi biti Ministarstvo zdravlja, rekla je.


Član središnjeg odbora HNS-a i varaždinski župan Predrag Štromar rekao je da su se modelom javno-privatnog partnerstva u toj županiji izgradile 33 škole. Županija za tu izgradnju nije imala dovoljno novca, a nije se mogla niti zaduživati pa je taj model bio najbolje rješenje, dodao je.  


Bivšoj vladi u Hrvatskoj vjerojatno nije odgovarao taj model jer se tako nisu mogli obavljati poslovi preko Fimi medije, ustvrdio je Štromar, ističući da u tome modelu »gotovo ne može biti korupcije«.