Aukcija

VELIKO SRCE MALOM SRCU I Rakitić u akciji: Loptom ”Barcelone” do vrijedne donacije Dječjoj bolnici Kantrida

Barbara Čalušić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

RIJEKA Udruga »Veliko srce malom srcu« koja okuplja roditelje djece sa srčanim greškama i zdravstvene profesionalce organizirala je u suradnji s nogometnim reprezentativcem Ivanom Rakitićem humanitarnu aukciju nogometne lopte FC »Barcelona«. U akciji je prikupljeno 50 tisuća kuna, a vlasnik lopte uplatio je dodatnih 25 tisuća kuna od čega je Udruga »Veliko srce malom srcu« Odjelu za intenzivno liječenje djece Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka kupila dva monitora vitalnih funkcija od kojih jedna ima mogućnost mjerenja invazivnog tlaka te četiri pulsna oksimetra. Predstavnici udruge danas su svečano uručili donaciju dječjoj bolnici.




– Teo već danima nosi Rakitićev dres, a s obzirom da u Barcelonu putujemo kao kompletna obitelj, susretu s igračima neizmjerno se raduju još i njegova sestra i brat. Ovako nešto nismo očekivali, još uvijek mi se čini kao da se ovo dešava nekome drugome, rekla nam je Teova mama Doris Tariba.



Nedostaje liječnika


– U ovom trenutku što se tiče opreme možemo reći da dobro stojimo te nam u ovom trenutku nedostaje još samo ergometar koji bismo također uskoro trebali dobiti. Jedino što nam nedostaje i u našem su slučaju ljudi pa tako ponekad ne uspijevamo sve napraviti pogotovo jer obavljamo i sve zahvate intervencijske kardiologije, kazao je dr. Neven Čače ističući kako je samo proteklog tjedna iz Rijeke u Zagrebu operirano troje djece sa srčanim greškama dok jedno još čeka na operaciju.Kako je rekao dr. Dražen Belina iz Udruge »Veliko srce malom srcu« dio sredstava prikupljenih prilikom aukcije lopte izdvojen je i za održavanje stana u Zagrebu u kojem borave roditelji djece sa srčanim greškama koja nisu iz Zagreba. – Trenutačno u tom stanu boravi troje roditelja s riječkog područja. Drago nam je čuti da je riječka bolnica dobro opremljena i da ovdje djeca dobivaju potpunu skrb koja im je potrebna, istaknuo je dr. Belina.

Susret sa zvijezdama


Akciju u kojoj je prikupljeno 75 tisuća kuna pokrenuo je Branko Šubat, Udruge »Veliko srce malom srcu«, a prema želji donatora koji želi ostati anoniman, lopta s potpisima svih igrača Barcelone bit će uručena djetetu sa srčanom greškom, i to upravo u kampu FC »Barcelone«. – U subotu svi putujemo u Barcelonu gdje ćemo pogledati utakmicu nakon koje će Ivan Rakitić zajedno s ostalim igračima uručiti loptu šestogodišnjem dječaku sa srčanom greškom. Naravno, nadamo se da ćemo ovom prilikom upoznati i Messija, rekao je Šubat. A susret Rakitićem i Messijem te ostalim igračima Barce s uzbuđenjem iščekuje obitelj Tariba s Raba. Naime, upravo će Teu Taribi Ivan Rakitić uručiti loptu s potpisima igrača Barcelone. Teo je šestogodišnjak koji je zbog srčane greške prošao dvije operacije, a kako kaže njegova mama Doris, danas je veseli predškolac koji, izuzev redovnih godišnjih kontrola, nema drugih ograničenja kad je njegovo zdravlje u pitanju.